
Μαρόκο – Γαλλία: «Ούτε στην ατζέντα, ούτε προγραμματισμένη η επίσκεψη Μακρόν στο Μαρόκο»
Σύμφωνα με ανώτατη μαροκινή κυβερνητική πηγή, η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Μαρόκο ήταν εκτός ατζέντας και εκτός προγράμματος
Επικαλούμενο επίσημη κυβερνητική πηγή της χώρας, το μαροκινό ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP αναφέρει ότι «η επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Μαρόκο δεν είναι ούτε στην ημερήσια διάταξη, ούτε προγραμματισμένη».
Η ίδια μαροκινή κυβερνητική πηγή εκφράζει την έκπληξή της για «τη μονομερή πρωτοβουλία» που πήρε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ «επιτρέποντας στον εαυτό της να προβεί σε δήλωση σχετικά με ένα σημαντικό διμερές χρονοδιάγραμμα, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση».
Επισημαίνεται ότι, σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Κατρίν Κολονά, είχε ανακοινώσει τον προγραμματισμό επίσκεψης του προέδρου Μακρόν στο Μαρόκο, κατόπιν πρόσκλησης του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ.
- Λίβερπουλ: Μνημείο προς τιμήν των Ντιόγκο Ζότα και Αντρέ Σίλβα (pic)
- Άσχημα νέα για το «Disclosure Day» του Σπίλμπεργκ μετά τις δηλώσεις Ομπάμα
- Αλέξης Τσίπρας: Ανοίγει βηματισμό με πρόταγμα μια εναλλακτική δύναμη εξουσίας
- Αφρικανική σκόνη: Κορύφωση του φαινομένου – Εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2
- Βρέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών της ένοπλης ληστείας στην Κάτω Τιθορέα
- Έκκληση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας: «Όχι ογκώδη στους δρόμους–Προστατεύουμε τον τόπο μας»


