Κοροναϊός: Άρχισε στη Γερμανία ο νέος γύρος εμβολιασμών – Σε ποιους απευθύνεται
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Γερμανία συστήνει τον εμβολιασμό μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.
Η Γερμανία ξεκίνησε την Δευτέρα τη φθινοπωρινή καμπάνια εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τους ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες ομάδες.
H εκστρατεία θα βασιστεί στα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν τα στελέχη Όμικρον του κοροναϊού. Το σκεύασμα της Pfizer εγκρίθηκε στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα και πριν από λίγες ημέρες ακολούθησε το αντίστοιχο εμβόλιο της Moderna.
Η πολιτική της Γερμανίας ευθυγραμμίζεται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία
«Τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και οι ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιασθούν. Ακόμη καλύτερα θα είναι να γίνει ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος είναι 60 ετών και έκανε το εμβόλιο.

O υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ έλαβε πρώτος το νέο εμβόλιο (Reuters)
Επιλέγοντας να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, του ευάλωτους και τους χρονίως πάσχοντες, τους τροφίμους κέντρων φροντίδας, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και όσους βρίσκονται σε στενή επαφή με ευάλωτα άτομα, η Γερμανία ευθυγραμμίζεται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία.
Η Βρετανία έθεσε σε προτεραιότητα τα άτομα άνω των 75, τους τροφίμους κέντρων φροντίδας και τους ανοσοκατεσταλμένους.
Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη προσέγγιση που υιοθέτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενέκρινε τη χρήση του επικαιροποιημένου εμβολίου για όλους τους άνω των 6μηνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Κόντρα Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη για την ακρίβεια στη Βουλή – «Θα λάβει μέτρα ή θα συνεχίσει να “λυπάται και να θυμώνει”;»
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442