Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στη Λούτσα: Ο άγνωστος «Dalton» της φωτογραφίας - Ο διανομέας φαγητού ο δεύτερος «δούρειος ίππος»;

Μακελειό στη Λούτσα: Ο άγνωστος «Dalton» της φωτογραφίας – Ο διανομέας φαγητού ο δεύτερος «δούρειος ίππος»;

Η αστυνομία έχει στο «κάδρο» των ερευνών δύο άτομα, τα οποία φέρεται να λειτούργησαν σαν πληροφοριοδότες για τους εκτελεστές.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το μακελειό στη Λούτσα καθώς ένας από τους Τούρκους μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, γνωστούς με το ψευδώνυμο «Daltons», που απεικονίζονται στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο σπίτι που διέμεναν λίγο πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση τους δεν είναι μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στη φωτογραφία των έξι θυμάτων η οποία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται πως λείπει ένα άτομο, το έκτο δηλαδή θύμα.

Στη συγκεκριμένη εικόνα, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής φαίνεται να ταυτοποιούν τα πέντε από τα έξι θύματα που έχασαν τη ζωή του στο αιματηρό περιστατικό.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν ταυτοποιήσει ένα άγνωστο άτομο, το οποίο βρίσκεται τέρμα αριστερά στη φωτογραφία και δεν βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της ενέδρας.

Ο ένας ήταν ο διανομέας φαγητού και ο άλλος είχε προβεί στις διαδικασίες προκειμένου να τους παράσχει και το καταφύγιο και τον τρόπο διαφυγής από την Ελλάδα

Φωτογραφία των έξι Τούρκων από το σπίτι που έμεναν στη Λούτσα

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως το έκτο θύμα πιθανότατα να είναι ο άνθρωπος που τράβηξε τη φωτογραφία, παρότι αρχικά εικαζόταν ότι αυτός είναι ο 32χρονος Σουλεϊμάν Ντ. που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τι εκτιμούν για τον άνδρα της φωτογραφίας οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ εκτιμούν ότι ο άνδρας αριστερά στη φωτογραφία που φαίνεται πως διαφεύγει είναι ο δεύτερος «δούρειος ίππος» ή αλλιώς ο δεύτερος πληροφοριοδότης όσο και ότι είναι άνθρωπος της συμμορίας των «Ντάλτον».

Ο 32χρονος Σουλεϊμάν που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μαζί με τον άγνωστο άνδρα της φωτογραφίας, φαίνεται πως ήταν αυτοί που έπεισαν τα θύματα να πάνε στην ενέδρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Ο ένας ήταν ο διανομέας φαγητού και ο άλλος είχε προβεί στις διαδικασίες προκειμένου να τους παράσχει και το καταφύγιο και τον τρόπο διαφυγής από την Ελλάδα. Δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία DNA του 32χρονου Σουλεϊμάν εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι έξι Τούρκοι καθώς και στο σπίτι που διέμεναν στη Λούτσα.

Ο ρόλος του Σουλεϊμάν Ντ. φαίνεται πως ήταν να κρύψει, να δώσει ταυτότητα και να φυγαδεύσει πιθανότατα στην Ιταλία τους έξι «Dalton». Στη συνέχεια ίσως αποτέλεσε τον «δούρειο ίππο» ή τον εύκολο στόχο για να διαφύγουν ανενόχλητοι οι εκτελεστές.

Οι δύο βοηθοί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι έξι δολοφονηθέντες Τούρκοι ήρθαν σε διαφορετικές φάσεις στη χώρα μας, ύστερα από την εμπλοκή ορισμένων εξ αυτών σε δολοφονική επίθεση, στις αρχές Αυγούστου στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, εις βάρος ενός αντιπάλου των «Daltons».

Ακόμη νωρίτερα είχαν καταφύγει στην Ελλάδα ορισμένοι συνεργοί τους – ύστερα από «πογκρόμ» της τουρκικής αστυνομίας, με 131 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες ενδείξεις, μάλιστα, ηγετικά μέλη των «Daltons» ήλθαν τότε σε επαφή με τον 32χρονο Σουλεϊμάν Ντ., που φέρεται ότι εμπλεκόταν σε διακίνηση μεταναστών και διέμενε στη Μυτιλήνη, με στόχο να βοηθήσει στην αναχώρηση των δραστών από την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και σε δύο ακόμη Τούρκους μικροποινικούς που διαμένουν στην Ελλάδα και οι οποίοι επίσης πλαισίωσαν τους έξι, πιθανότατα κατόπιν εντολών συνεργών τους στην Τουρκία, ενώ φέρεται ότι γνώριζαν και τον Σουλεϊμάν Ντ.

Οι συγκεκριμένοι «βοηθοί» πιθανότατα γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβαινε κατά τη διάρκεια της παρουσίας των «Daltons» στη χώρα μας, τον κύκλο των επαφών τους και τον ρόλο του 32χρονου που καταγράφεται ως συνδετικός κρίκος.

Εξάλλου, υπάρχει συνεχής συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές για να διαπιστωθεί εν τέλει ποιοι είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του μακελειού, αλλά και αν υπάρχει αρωγή από αλβανικές ή σερβικές εγκληματικές οργανώσεις όπως έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024