Μητσοτάκης για Κασιδιάρη: Δεν χρειάζεται νέα ρύθμιση – Να συζητήσουμε για τη χρηματοδότηση κομμάτων
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών» - χωρίς να κατονομάσει - «που αποδεδειγμένα σχετίζονται με πρόσωπα, τα οποία έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα» για τέτοια εγκλήματα
«Αυτές οι κομματικές δράσεις πιστεύω ότι απαξιώνονται στη συνείδηση των πολιτών με πολύ μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, που διεκδικεί τον Δήμο της Αθήνας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
«Πρόθυμος να συζητήσουμε στη Βουλή τη χρηματοδότηση» των Σπαρτιατών
Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε μία ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη των εθνικών εκλογών για να εμποδιστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, αλλά και γιατί δεν συμφώνησε με την πρωτοβουλία που πήρε πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ.
«Δεν χρειάζεται νέα ρύθμιση, υπάρχει νόμος»
«Η ΝΔ είχε ψηφίσει μια σχετική ρύθμιση προεκλογικά, υπερασπίστηκε αυτή τη ρύθμιση όποτε χρειάστηκε, αλλά δεν κρίνουμε ότι απαιτείται νέα ρύθμιση, γιατί εδώ δεν κρίνει ο Άρειος Πάγος για το αν μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος, υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για οποιοδήποτε κακούργημα, κηρύσσεται έκπτωτος αν εκλεγεί.
Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, σημείωσε πως είναι «πρόθυμος» να συζητήσει στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων «που αποδεδειγμένα σχετίζονται με πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για τα εγκλήματα που όλοι γνωρίζουμε», όπως είπε, αναφερόμενος στα σχετικά αιτήματα κομμάτων της αντιπολίτευσης που αφορούν στη χρηματοδότηση του κόμματος «Σπαρτιάτες», μετά τις πρόσφατες τραγελαφικές εξελίξεις στο μόρφωμα που στηρίζει ο νεοναζί έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.
Και προσέθεσε ότι υπάρχουν υποθέσεις στο Εκλογοδικείο που αφορούν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, αναφορικά με το πρόσωπο του πραγματικού αρχηγού των «Σπαρτιατών», λέγοντας πως αυτό είναι ένα ζχήυτημα που αφορά στο ανώτατο δικαστήριο και όχι στην κυβέρνηση.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442