Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962 η λίμνη Κάρλα

Κακοκαιρία Daniel: Ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962 η λίμνη Κάρλα

Δείτε βίντεο με την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας

Την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, η οποία, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, λίγο έλειψε να υπερχειλίσει, καταγράφουν νέες εικόνες από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8.

Στο βίντεο του meteo.gr παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία.

Οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 6 Σεπτεμβρίου στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16 του μήνα (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον αναγεννήθηκε η λίμνη Κάρλα φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Βυθισμένη για μέρες η Λάρισα στα νερά του Πηνειού

Βυθισμένες στα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, παρέμεναν για μέρες δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως φαίνεται από προηγούμενη δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

«Η Λάρισα εξακολουθεί να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού» ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Χ.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024