Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
87η ΔΕΘ – OT FORUM – Σταϊκούρας: Η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου θα πάρει μήνες

87η ΔΕΘ – OT FORUM – Σταϊκούρας: Η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου θα πάρει μήνες

Για τη σημασία του ελέγχου της ανθεκτικότητας των έργων που υλοποιούνται μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στο OT Forum

Πιθανόν και μέσα στο Σαββατοκύριακο να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της ΠΑΘΕ που υπέστη ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία, όμως ο σιδηρόδρομος θα χρειαστεί μήνες για να επανέλθει στην κατάσταση στην οποία ήταν πριν από 20 μέρες.

Αυτό είπε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι εκτός από την ΠΑΘΕ υπάρχουν ζημιές και σε παράπλευρους δρόμους που είναι ευθύνη της πολιτείας να αποκατασταθούν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός είπε ότι μετά τον «Ιανό» χρειάστηκαν παρεμβάσεις σε 570 σημεία. Ο προϋπολογισμός του υπουργείου ήταν 140 εκατ. ευρώ για οδικούς άξονες και γέφυρες, ενώ τα αντιπλημμυρικά είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Από αυτά τα χρήματα έχει ολοκληρωθεί το 79% των έργων.

«Στην Ελλάδα μιλάμε για νέα έργα χωρίς να ελέγχουμε την ανθεκτικότητα των υπαρχόντων»

Εκτός από την ΠΑΘΕ υπάρχουν ζημιές και σε παράπλευρους δρόμους

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθούν δρόμοι, γέφυρες και με πάνω από 150 εκατ. ευρώ το σιδηροδρομικό δίκτυο, στο οποίο μετά τα ακραία φαινόμενα παρουσίασε μετατοπισμένες γραμμές, κατεστραμμένους σταθμούς, πεσμένες γέφυρες, κατεστραμμένα συστήματα τηλεδιοίκησης που παραδόθηκαν πρόσφατα.

Τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση αναδεικνύεται το ζήτημα της αξιολόγησης της ανθεκτικότητας των υφιστάμενων έργων. «Στην Ελλάδα μιλάμε για νέα έργα χωρίς να ελέγχουμε την ανθεκτικότητα των υπαρχουσών υποδομών», είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2023 θα συνταχθεί ένα μητρώο καταγραφής γεφυρών με στόχο τον έλεγχο της στατικότητάς τους.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών ανήγγειλε μιλώντας στον OT ότι προωθείται η δημιουργία δύο μητροπολιτικών φορέων, ενός στην Αττική και ενός στη Θεσσαλονίκη που θα ασχολούνται με την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις των πολιτών, με στόχο τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη διευκόλυνσή τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024