Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ώρες για ευρωγέλια…

Ώρες για ευρωγέλια…

Στα πρόθυρα ενός νέου δυτικού «Σιδηρού Παραπετάσματος»

Μόνον κάποιοι αφελείς και απονήρευτοι ήταν εκείνοι που υιοθέτησαν αβασάνιστα το χρυσωμένο χάπι της … ειρηνιστικής «ισορροπίας του τρόμου» μετά τον διπλό θερμοπυρηνικό όλεθρο της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Αλλά αμέτρητοι ήταν εκείνοι που όμνυαν στο όνομα του Οπενχάϊμερ, που εφηύρε με τη στήριξη του αμερικανικού Πενταγώνου την ατομική βόμβα.

Και όμως, την τελευταία εβδομάδα το φιλμ «Οπενχάϊμερ» προβλήθηκε στα περισσότερα θερινά σινεμά εξισώνοντας (ακόμη και σε κάποιες κριτικές) το όνομα του πατρός του ατομικού ολέθρου, με τον παράγοντα της ψευτοπλανεύτρας «ισορροπίας του τρόμου» δηλαδή με την αμφισβητούμενη αντίληψη, ότι ο Οπενχάϊμερ έκλεισε με τη μαύρη αυλαία τη σκηνή του θερμοπυρηνικού παγκόσμιου πολέμου.

Για το λόγο αυτό δεν ήταν τυχαία και η ευρύτητα της αμφισβήτησης αυτού του κινηματογραφικού έργου, το οποίο συμπίπτει με την καταγέλαστη σημερινή «ισορροπία του τρόμου» που την συντηρούν και ανοήτως την προπαγανδίζουν οι σύγχρονοι πολεμοκάπηλοι (με υποβολείς σ’ αυτό το θέατρο τις πολεμικές βιομηχανίες).

Όμως, ενώ με την εξολόθρευση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι δημιουργήθηκε η μεγίστη πλάνη της … ανισορροπίας του τρόμου και όταν προς στιγμήν δόθηκε η εντύπωση ότι τερματίζεται ο μεταπυρηνικός πανικός, η στείρα αντικομμουνιστική προπαγάνδα ενέτεινε τα ψυχροπολεμικά επακόλουθα της θερμοπυρηνικής επίθεσης κατά της Ιαπωνίας, με το φόβητρο, ή αλλιώς τον μπαμπούλα του σοβιετικού και εν γένει του κομμουνιστικού «Σιδηρού Παραπετάσματος».

Εδώ πλέον μιλάμε για καυγάδες με άναρθρες αντισοβιετικές κραυγές. Μιλάμε για το κατασκευασμένο «άβατον» του ανατολικού πολιτικο-οικονομικού συνασπισμού, όπως αυτό επινοήθηκε, από ορισμένες χώρες-εξαπτέρυγα του «ελεύθερου κόσμου» σε αντίθεση προς την Ιταλία, Γαλλία και μερικές ακόμη χώρες.

Και εμμένω σ’ αυτές τις λεπτομέρειες, διότι διατηρώ στα ράφια μου με τους δίσκους του βινυλίου, στις 45 στροφές, το υπέροχο νοσταλγικό τραγούδι με τη φωνή του Gilbert Bécaund “Nathalie”…

Μόσχα, πεδιάδες της Ουκρανίας/και τα Ηλύσια Πεδία
Moscou, les plaines d’ Ukraine/Et les Champs Élysées
Ανακατέψαμε τα πάντα/και τραγουδήσαμε (όλοι μαζί)
On a tout mélangé/Et l’ on a chanté…

Οι επιλεγμένοι λίγοι παραπάνω στίχοι αναφέρονται σε ταξίδι ομάδας γάλλων καλλιτεχνών και διανοουμένων που φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχη ρωσική συντροφιά στην πρώην ΕΣΣΔ. Οι ίδιοι αυτοί στίχοι συμβολίζουν την άδολη φιλία των λαών ανεξάρτητα από τα διαφορετικά ιδεοπολιτικά συστήματα.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας με την ΕΕ, λόγω της ανοίκειας συμπεριφοράς της

Όταν οι «θεματοφύλακες» της υπερσυντήρησης δημιουργούν τα δυτικά «Σιδηρά Παραπετάσματα»…

Η κάπως λεπτομερής αναφορά μου στην προϊστορία των ιδεοπολιτικών και με διαλυτικές τάσεις συγκρούσεων, κρίθηκε αναγκαία για την εν συνεχεία αναφορά μου στα τελευταία κρούσματα, ή αλλιώς απόπειρες της αναίτιας εχθρικής συμπεριφοράς κάποιων κέντρων αποσταθεροποίησης, που εδρεύουν στις Βρυξέλλες (προφανώς παράγοντες της ΕΕ), μιας συμπεριφοράς που κατατείνει στη δημιουργία εκ του πονηρού ενός νέου συκοφαντικού Σιδηρού Παραπετάσματος με έδρα όχι την πρώην ΕΣΣΔ και το Κρεμλίνο, αλλά πολύ λυπούμαι που το γράφω (δεν πάει αλλιώς), στόχος αυτής της εκστρατείας είναι να εμποδιστούν, με κάθε άηθες μέσον, να ταξιδεύουν οι ρώσοι πολίτες στις χώρες-μέλη της ΕΕ σχεδόν θεόγυμνοι μόνον με τα ρούχα τους και χωρίς το γνωστό και χρήσιμο necessaire, ακόμη και για τον καλλωπισμό τους.

Ευρωγελοιότητες

Για το αληθές των γραφομένων μου λοιπόν παρουσιάζω τα κύρια σημεία συνέντευξης της ικανότατης υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κυρίας Μαρίας Ζαχάρωφ:

1) Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτρέπεται σε πράξεις ρατσιστικής συμπεριφοράς προς ρώσους πολίτες που προτίθενται να ταξιδέψουν σε χώρες-μέλη της ΕΕ.

2) Απαγορεύεται στους ρώσους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους μεταξύ άλλων: αυτοκίνητα, προσωπικά αγαθά όπως μέικ-απ, οδοντόπαστες, χαρτί υγείας, κινητά τηλέφωνα ή αποσμητικά.

Ο επί 19 συνεχή χρόνια ΥΠΕΞ Σεργκιέι Λαβρόφ διέπρεψε στα καθήκοντά του για την λελογισμένη και ψύχραιμη συμπεριφορά του στα σοβαρότερα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.

Η θέση της Ελλάδας στην αντιρωσική-ρατσιστική συμπεριφορά της ΕΕ κατά των ρώσων πολιτών

Ο Ντμίτιρ Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας επρότεινε την άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων ΕΕ-Ρωσικής Ομοσπονδίας ως απάντηση για την εναντίον των ρώσων πολιτών ρατσιστική αντιμετώπιση.

Προφανώς, οι εισηγητές της ρατσιστικής αυτής πρότασης, πρέπει να κριθούν ως υπόλογοι από την ίδια την πρόεδρο της Κομισιόν κυρία Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν.

Αναφορικά τώρα με την Ελλάδα, τόσο η κυβέρνηση όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, νομιμοποιούνται χάριν της εθνικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων:

α) Να κρατούν ορθάνοιχτες τις πόρτες της πατρίδας μας στις χιλιάδες των ρώσων τουριστών

β) Με επίσημη εγκύκλιο, προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ρατσιστικές αντιρωσικές οδηγίες της ΕΕ

γ) Σε επίπεδο Ολομέλειας Ευρωκοινοβουλίου, να αχθεί από τους έλληνες Ευρωβουλευτές προς συζήτηση και καταδίκη το θέμα της ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά των ρώσων πολιτών που ταξιδεύουν στην ΕΕ

δ) Σε περίπτωση, κατά την οποία η Ελλάδα κριθεί από τους μικρονοϊκούς αντιρώσους ρατσιστές της ΕΕ, ως παραβιάζουσα τις άθλιες αντιρωσικές οδηγίες, η χώρα μας, πέρα από την απειλή για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την ΕΕ, οφείλει να εγκαλέσει τους ρατσιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως υπόλογους στα Διεθνή Δικαστήρια για ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια για την υποδειγματική διπλωματική ψυχραιμία αλλά και ευγένεια προς την κυρία Μαρία Ζαχάροβα, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Σεργκέϊ Λαβρόφ, αντιστοίχως Εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών πρώην πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Συμπέρασμα: Προφανώς αυτοί που επινόησαν στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δημιουργία νέου αντίγραφου ή κακέκτυπου του πρώην «Σιδηρού Παραπετάσματος», για τους … ανεπιθύμητους στην Ε.Ε. ρώσους, εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί οι ανεκδιήγητοι στερούνται σοβαρότητας και υπευθυνότητας και κατά τα φαινόμενα παίζουν το παιχνίδι του πολέμου νεύρων, που δεν ταιριάζει σε μια πελώρια επικράτεια και ένωση κρατών σαν αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας μάθουν να ασχολούνται με κάτι πιο σοβαρά. Έτσι θα περιορίζονται δραστικά και οι ασυλλόγιστες δαπάνες της ΕΕ για μηδαμινά θέματα.

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024