Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία: Εκτέλεσε 2 στρατιωτικούς, ο ένας πιλότος, για «εσχάτη προδοσία»

Σαουδική Αραβία: Εκτέλεσε 2 στρατιωτικούς, ο ένας πιλότος, για «εσχάτη προδοσία»

Οι εκτελέσεις των δυο στρατιωτικών έγιναν στην Τάιφ της Σαουδικής Αραβίας, με τις αρχές πάντως να εκφράζουν εμπιστοσύνη στους «πιστούς άνδρες των ενόπλων δυνάμεων».

Οι σαουδαραβικές αρχές εκτέλεσαν χθες Πέμπτη δυο στρατιωτικούς, ο ένας πιλότος, που καταδικάστηκαν για «εσχάτη προδοσία», ανακοίνωσε το υπουργείο Aμυνας, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω τη φύση των κατηγοριών σε βάρος τους (στη φωτογραφία του AP, επάνω, η σημαία της Σαουδικής Αραβίας).

Οι δυο αξιωματικοί, ο αντισμήναρχος Ματζίντ μπιν Μούσα Αουάντ αλ Μπαλάουι και ο ταγματάρχης Γιούσεφ μπιν Ράντα Χασάν αλ Αζούνι, συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στη Σαουδική Αραβία επικρατεί άκρα μυστικότητα για τις ένοπλες δυνάμεις

Και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για «προδοσία» και «παράβαση καθήκοντος» έναντι «της πατρίδας και της τιμής της στρατιωτικής υπηρεσίας».

Οι εκτελέσεις τους έγιναν στην Τάιφ (δυτικά), όπου οι αρχές εξέφρασαν πάντως εμπιστοσύνη στους «πιστούς άνδρες των ενόπλων δυνάμεων».

Οι θανατώσεις στρατιωτικών είναι σπάνιες στη Σαουδική Αραβία, όπου επικρατεί άκρα μυστικότητα όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις.

106 θανατώσεις από την αρχή της χρονιάς

Οι πιο πρόσφατες εκτελέσεις του είδους στο βασίλειο ανάγονται στον Απρίλιο του 2021, όταν θανατώθηκαν τρεις στρατιωτικοί που είχαν επίσης κατηγορηθεί για «προδοσία».

Συνολικά 106 άνθρωποι έχουν θανατωθεί από την αρχή της χρονιάς στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις.

Το 2022, οι αρχές στο βασίλειο εκτέλεσαν 147 ανθρώπους, κατά τη Διεθνή Αμνηστία.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κρατών που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, πίσω μόνο από την Κίνα και το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024