Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος στη ΔΕΘ: Υπόδειγμα ανασφάλειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Φάμελλος στη ΔΕΘ: Υπόδειγμα ανασφάλειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ αναφέρθηκε στις καταστροφικές πλημμύρες και στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης» στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Ο κ. Φάμελλος που χθες Πέμπτη συμμετείχε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης όπου εκτόξευσε «πυρά» προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε εκτενώς σήμερα στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη ηγεσίας που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή.

Οι κρίσεις μπορεί να είναι διεθνείς αλλά στη χώρα μας μεγεθύνονται γιατί ο Μητσοτάκης δεν επένδυσε στην πρόληψη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του τις ευθύνες για τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών καθώς «δεν επένδυσε στον τομέα της πρόληψης», ενώ επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε ακραία φαινόμενα οι συνέπειες δεν είναι αναπόφευκτες.

«Οι κρίσεις μπορεί να είναι διεθνείς αλλά στη χώρα μας μεγεθύνονται», είπε ο κ. Φάμελλος που καταλόγισε στον πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα όσα είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον σχεδιασμό της προστασίας της χώρας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ επεσήμανε ότι και «τώρα διανύουμε κρίση δημόσιας υγείας που η κυβέρνηση φαίνεται να χειρίζεται ξανά χωρίς σχέδιο».

Για την παραίτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι γίνεται με πολιτικά κριτήρια, ενώ για τον κ. Κικίλια ανέφερε ότι έχει πολιτικές ευθύνες στον βαθμό που δεν αναδεικνύει τα ελλείματα.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Φάμελλος δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για το πώς θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα και για το εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο διάσπασης.

Για τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις είπε ότι «είναι λίγα τα περιστατικά των αντιθέσεων που μας προβληματίζουν» και προσέθεσε: «Η ενότητα και συλλογικότητα είναι το μεγαλύτερο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο ότι ο αντίπαλος, με την πολιτική έννοια, είναι η κυβέρνηση. Στόχος μας δεν είναι μόνο να πέσει η πολιτική Μητσοτάκη αλλά να υπάρξει δίκαιη πολιτική στην Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμη ότι «η δημοκρατία στο κόμμα και ο σεβασμός στον πλουραλισμό είναι απαραίτητα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πολλές φωνές προς τα έξω- χρειάζεται μία ενιαία φωνή προς τα έξω» και προσέθεσε ότι την εκλογή αρχηγού θα ακολουθήσει «το έκτακτο συνέδριο με το οποίο θα γίνει μία συνολική συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση που θα συγκροτηθεί για τη χώρα μαζί με το νέο κόμμα. Αυτό έχουν αφήσει να εννοηθεί και όλοι οι υποψήφιοι».

Πρώτα η επιβίωση μετά οι προτάσεις

«Για μας ζήτημα είναι τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάει η χώρα καλύτερα, υπάρχουν αρρυθμίες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε ερωτήσεις και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία, μία διέξοδο που οφείλει να είναι προοδευτική, που θα δίνει καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες».

Για τη Θεσσαλία είπε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιβίωση των πολιτών και στη συνέχεια η κατάθεση προτάσεων που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη περιγράψει, ενώ πρόσθεσε ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσέλθει στη Βουλή για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταφέρει τη συζήτηση στη Θεσσαλία.

Σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογέςο κ. Φάμελλος περιέγραψε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ την ανάδειξη των προοδευτικών υποψηφίων ανεξαρτήτως παρατάξεων ενώ απέφυγε να δώσει χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής αναμέτρησης στις επερχόμενες κάλπες, αν και παραδέχθηκε ότι θα στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα.

Δείτε τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου όπως τα κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το in

15:31 Δεν χρειάζεται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αλλά συζήτηση ανοιχτά στη Βουλή

Ο κ. Φάμελλος στο τέλος της Συνέντευξης Τύπου επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

15:26 Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει ταυτοτικά κάθε ομοφοβική επίθεση

Με αφορμή την επίθεση του Αλέξη Κούγια στον Αλέξη Κασσελάκη, ο κ. Φάμελλος διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κάθε ομοφοβική επίθεση, όπως και κάθε επίθεση με εθνικό ή φυλετικό πρόσημο.

15:15 Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει και ψηφοφόρους της ΝΔ

Τα προβλήματα στην κοινωνία δημιουργούν πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν γειωμένο λόγο με μία αριστερή ευρωπαϊκή οικολογική πρόταση μπορεί να κερδίσει ευρύτερα ακροατήρια που φτάνουν μέχρι τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Δεν κάνουμε άνοιγμα στην δεξιά πολιτική αλλά μία δική μας πρόταση, με την ταυτότητα της Αριστεράς, μπορεί να κερδίσει ανθρώπους που έχουν προδοθεί από τη ΝΔ. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική για αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε πολιτική για όλη την κοινωνία. Και η πολιτική πρέπει να είναι αριστερή για να εμπνεύσει, γιατί αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη.

15:03 Υπάρχει πολιτική ευθύνη του Κικίλια εφόσον δεν αναδεικνύει τα ελλείματα – Η κύρια ευθύνη είναι του Μητσοτάκη

Το πρόβλημα είναι κεντρικό, ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται για την ανασφάλεια που επικρατεί. Ο κ. Κικίλιας έχει και αυτός ευθύνη εφόσον δεν αναδεικνύει τα ελλείματα.

Σε σχέση με τον Έβρο χρειάζεται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και να αποκατασταθούν

14:59 Οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές να ψηφίσουν με γνώμονα το καλύτερο για τον τόπο τους

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πρώτα από όλα τους πολίτες να ψηφίσουν το καλύτερο για τον τόπο τους.

Αυτό είπε είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο πρέπει να πάνε οι πολίτες στην κάλπη και σε αυτό προφανώς η κυβερνητική πολιτική έχει πλήξει τις τοπικές κοινωνίες.

14:52 Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές να εκλεγούν πρόσωπα με προοδευτικό πρόσημο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκλεγούν σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης πρόσωπα με προοδευτικό πρόσημο, ακόμα κι αν είναι σε πολλές διαφορετικές παρατάξεις». Ο κ. Φάμελλος παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κενό στην αυτοδιοίκηση και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα των προσεχών εκλογών είναι να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες.

14:40 Ο πρόσθετος φόρος θα πρέπει να αφορά τα υπερκέρδη όχι να επιβαρυνθεί ο πολίτης

Για την επιβολή πρόσθετου φόρου για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν είπε ότι «πρόσθετος φόρος ή εισφορά θα πρέπει να αφορά τα υπερκέρδη των λίγων στους τομείς της οικονομίας, στις αλυσίδες, στις τράπεζες στην ενέργεια. Δεν μπορεί όμως να επιβαρυνθεί ο πολίτης. Η όποια παρέμβαση να γίνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο». Υπογράμμισε ότι «είναι αδικία να πληρώσουμε υπέρογκο κόστος αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών γιατί δεν πληρώσαμε ένα πολύ μικρότερο κόστος πρόληψης, αφού το κόστος πρόληψης είναι το ένα δέκατο του κόστους αποκατάστασης».

14:37 Αποτυχημένο το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Ευρώπη

Χαρακτήρισε αποτυχημένο το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση των καταστροφών, γιατί όπως εξήγησε, «απλώς πήρε μια υπόσχεση ότι θα αξιοποιήσει πόρους που είχε αφήσει αναξιοποίητους μέχρι τώρα και ότι θα γίνει αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης» και τόνισε: «Πρέπει να διεκδικήσουμε ισχυρή χρηματοδότηση και να διεκδικήσουμε νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά και την ΕΕ».

14:32 Στηρίζουμε τον διάλογο με τον Ερντογάν

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του. Στηρίζουμε τις διπλωματικές προσπάθειες της χώρας. Ο διάλογος με τον Ερντογάν να είναι  συγκεκριμένος και με χρονικό ορίζοντα. Είναι λάθος να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για υποχωρήσεις πριν ξεκινήσει ο διάλογος.

Κόκκινες γραμμές για τον διάλογο αυτόν είναι η άμυνα και η κυριαρχία.

Αντικείμενο είναι η συζήτηση η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα στη Χάγη. Πρέπει η χώρα να κινηθεί ώστε να δεσμευτούν οι ΗΠΑ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας».

14:30 Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιβίωση και μετά οι προτάσεις ανόρθωσης της Θεσσαλίας

Οι προτάσεις για τη Θεσσαλία έρχονται βήμα – βήμα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Καταθέσαμε προτάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Για την ανόρθωση της Θεσσαλίας θα καταθέσουμε πρόταση στη Βουλή. Π.χ. δεν μπορεί να μην υπάρχουν προκαταβολές αποζημιώσεων.

Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανθεκτικότητας. Να τελειώσει το σχέδιο προσαρμογής της κλιματικής κρίσης. Εμείς έχουμε πολλά από αυτά τα εργαλεία έτοιμα και ζητήσαμε να γίνει συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αργεί να απαντήσει. Δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Εάν δεν θελήσει θα μεταθέσουμε εμείς τη συζήτηση στη Θεσσαλία και τα αποτελέσματα αυτών των επεξεργασιών θα είναι προσβάσιμα στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη παντού. Αφού βέβαια ορθοποδήσουν οι άνθρωποι που τώρα δίνουν μάχη για την επιβίωση, και αυτό το θέτουμε ως προτεραιότητα.

14:17 Η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ

«Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ το οποίο δεν προχώρησε και η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ», είπε ο κ. Φάμελλος και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική.

«Η Θεσσαλονίκη υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Η πρόταση μας για να γίνει ο μισός χώρος μητροπολιτικό πάρκο δεν προχώρησε», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση πούλησε το 100% του δικτύου του φυσικού αερίου της πόλης σε ιταλική εταιρεία.

14:15 Η πρόταση της επόμενης μέρας θα γίνει στο επόμενο συνέδριο

Σε σχέση με το πώς θα εγγυηθεί η ενότητα την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι συντονισμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε συνέδριο για να διαμορφώσει την πρότασή του.

14:10 Τι απάντησε σε ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχυθεί και σε αυτό θα βοηθήσει η μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής. Είναι πολύ σημαντικές οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην προεκλογική διαδικασία.

Για το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η ενότητα και η συλλογικότητα είναι το μεγαλύτερό μας όπλο γιατί ο αντίπαλος είναι η κυβέρνηση. Μόνο με έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει μαζί του τη νεολαία, την επιστήμη και μια πολιτική πρόταση, μπορούμε να προχωρήσουμε ενάντια στην ισοπέδωση της κοινωνίας.

Για να εξασφαλίσουμε την ενότητα χρειάζεται δημοκρατία στο κόμμα, πλουραλισμό αλλά και μία ενιαία φωνή προς τα έξω».

14:04 Ούτε η επιχειρηματικότητα δεν θέλει ένα νομοσχέδιο σαν αυτό που κατεβάζει ο υπουργός Εργασίας

Σε ερώτηση της Ελένης Στεργίου από την εφημερίδα Τα Νέα, για τις βολές που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και ειδικότερα τον Άδωνι Γεωργιάδη για αποτυχία του κόμματος να συμπλεύσει με την κοινωνία, ο κ. Φάμελλος είπε ότι αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι η αντίσταση στα μεγάλα συμφέροντα ενώ σχολίασε για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας ότι δεν το επιθυμεί ούτε η επιχειρηματικότητα.

«Εμείς», συνέχισε «πρέπει να αλλάξουμε αλλά δεν θα αλλάξουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το σύστημα εξουσίας που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς θέλουμε η εξουσία να ανήκει στον λαό και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας».

14:02 Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών, κρατά απόλυτη ουδετερότητα για την ηγεσία αλλά θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία την επόμενη ημέρα. Ως ενεργοί πολίτες θα είμαστε πάντα παρόντες. Συμμετέχουμε στην πολιτική με έναν σκοπό. Συμμετέχουμε για να αλλάζουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Και αυτό κάνει ο κ. Τσίπρας. Από ποιο μετερίζι θα το κάνει αυτό θα δούμε αλλά είναι παρών.

13:58 Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει γρήγορα

Πολλές φορές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημάνει τα προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά αναγνωρίζει την σημασία του θεσμού και για αυτό ζητάμε γρήγορες αποφάσεις και διαφάνεια.

13:55 Για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα αίτια και τις ευθύνες αναφορικά με τη Θεσσαλία, απάντησε ότι «συμφωνούμε σε οποιοδήποτε εργαλείο βοηθά για να γίνεται η πατρίδα μας πιο ισχυρή».

Τόνισε ότι βεβαίως πρέπει να γίνει μια τέτοια συζήτηση που ζητά το ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει ότι, όπως είπε και την Πέμπτη στη Βουλή, «εμείς τις ευθύνες τις γνωρίζουμε και για το μέγεθος των επιπτώσεων στη Θεσσαλία» που, όπως προσέθεσε, οφείλεται σε αδυναμίες του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού κ.ά. «και έχει κολλοσιαίες ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η Περιφέρεια Θεσσαλίας». «Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θέλουμε αυτή η συζήτηση να γίνει στη Βουλή», συνέχισε.

13:53 Ζητήσαμε την παραίτηση Αγοραστού γιατί έχει πολιτική ευθύνη

Ο κ. Φάμελλος έδειξε τον χάρτη πλημμύρας από το σχέδιο που είχε καταρτιστεί το 2018, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχε γνώση για τον κίνδυνο. «Δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ τα έργα. Πρέπει να υπάρχει επιστημονικός σχεδιασμός», ανέφερε και διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση Αγοραστού γιατί έχει πολιτική ευθύνη για την καταστροφή.

Ωστόσο επεσήμανε ότι η Κουμουνδούρου παρακολουθεί και τις δικαστικές εξελίξεις και τις καταγγελίες που προκύπτουν.

13:46 Προτιμώ να πω τι κάναμε για το περιβάλλον παρά το τι θα κάναμε αν ήμασταν κυβέρνηση

Στην πρώτη ερώτηση της ΕΡΤ 3 για το πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσσαλίας τον ΣΥΡΙΖΑ και αν πιστεύουν ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα σε μια τέτοια καταστροφή, ο κ. Φάμελλος παρουσίασε τα όσα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι έκανε ως κυβέρνηση:

«Χρειάζεται κλιματικός νόμος από τα κάτω προς τα πάνω.

Για τη μείωση των εκπομπών αερίου – Καταθέσαμε σχέδιο το 2018 αλλά δεν προχώρησε και δεν έχουμε σχέδιο μέχρι το 2030», είπε.

«Το 2016 ψηφίσαμε το σχέδια προσαρμογής ανθεκτικότητας των περιοχών μας στην κλιματική αλλαγή. Είχαμε εργαλεία αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Είχαμε κάνει ειδική επεξεργασία για να γίνουν έργα στη Θεσσαλία για πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 «για να καταγγείλουμε την διακοπή των ειδήσεων από την ΕΡΤ3». «Θεωρούμε ότι είναι υποβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης και της ΕΡΤ3 και της δημοκρατίας», είπε.

13:42 Η Θεσσαλία πρέπει να ανακάμψει – Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ακολουθήσει ένα άλλο μοντέλο

«Η Θεσσαλία και ο Έβρος αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αποανάπτυξης και της δημογραφικής κρίσης», είπε ο κ. Φάμελλος.

Σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη ο κ. Φάμελλος είπε ότι η πόλη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και οι  επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν ένα νέο παράδειγμα που δεν θα δεσμεύεται στον κ. Μητσοτάκη.

13:40 Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμος σταθμός για δυνατή αντιπολίτευση και εναλλακτική κυβέρνηση

13:39 Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη, δεν ήταν θωρακισμένη

Η κρίση είναι δεδομένη αλλά οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα είναι πολλαπλές γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να μην επενδύσει στην πρόληψη. Δεν είναι αναπόφευκτα αυτά που συμβαίνουν. Η κατάσταση εξελίσσεται σε ένα ντόμινο ανασφάλειας», είπε και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτικό και θεσμικό επίπεδο

13:38 Οι σκέψεις μας είναι στους πολίτες στη Θεσσαλία

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εκεί και η σκέψη μας είναι στους κατοίκους της δοκιμαζόμενης περιοχής»

13:35 Ξεκινά η εισαγωγική τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου από τη ΔΕΘ

Τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου έχει αναλάβει ο Στέργιος Καλπάκης

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024