Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Προσοχή στους επιτήδειους - Προειδοποίηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στους πληγέντες

Κακοκαιρία Daniel: Προσοχή στους επιτήδειους – Προειδοποίηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στους πληγέντες

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προειδοποιεί για επιτήδειους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση μετά την κακοκαιρία Daniel.

Τους «απογραφείς» για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel προσποιούνται επιτήδειοι για να ξεγελάσουν πληγέντες, προειδοποιεί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Αναλυτικότερα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της τονίζει πως: «ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

«Να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες»

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.

Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτετε ποτέ τους κωδικούς σας στο e-Βanking / Mobile App ή τα στοιχεία της κάρτας σου ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP)».

Πλημμυρισμένες εκτάσεις στο Δέλτα του ποταμού Πηνειού στα παράλια της Λάρισας, 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Για την στήριξη των πληγέντων

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με προηγούμενη ανακοίνωσή της, έχει τονίσει ότι ότι πρόκειται να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο ετών.

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνέχεια και της από 25 Ιουλίου 2023 ανακοινώσεώς της (μετά τις πυρκαγιές), γνωστοποιεί ότι οι τράπεζες – μέλη της θα στηρίξουν και πάλι, με κάθε πρόσφορο τρόπο, επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών.

Πολίτες και επιχειρήσεις, που επιθυμούν να υποβάλουν επείγοντα αιτήματα ιδίως σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τις τράπεζες συνεργασίας τους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024