Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού

Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΣ για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών.

Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ «Η Υπουργός Εσωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θέτουν από την 13η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 22:45, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις».

Δεδομένης της σπουδαιότητας του σχεδίου νόμου, σας καλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας επί των σχετικών ρυθμίσεων.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 22:00.

Σε αυτό το link μπορεί κανείς να λάβει μέρος στη διαβούλευση: http://www.opengov.gr/ypes/?p=8869

Με μια πρόχειρη εκτίμηση του νομοσχεδίου, οι αλλαγές που προτείνονται δημιουργούν μια νέα διοικητική πραγματικότητα για τους Δήμους σε αρκετούς τομείς, με στόχο όπως μπορούμε να ερμηνεύσουμε την απλούστευση των διαδικασιών που αφορούν στη λήψη αποφάσεων, την κατάργηση – εκτός εξαιρέσεων όπου συντρέχουν ειδικοί λόγοι – των νομικών προσώπων, χωρίς τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, αφού οι υπάλληλοι θα απασχολούνται σε θέσεις εργασίας αναλόγως των προσόντων τους στον Δήμο.

Αναφορικά με τα νομικά πρόσωπα, καταργούνται – εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων – και οι εργασίες τους μεταφέρονται στη εκάστοτε δημοτική επιτροπή που θα συσταθεί σε κάθε Δήμο.

Η διαβούλευση εν μέσω προεκλογικής περιόδου και οι θέσεις που θα κατατεθούν θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στις 20 Σεπτεμβρίου συγκαλεί συνεδρίαση με κυρίως θέμα το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024