Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεύμα με το παιδί: Tips για «μαμ» απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους

Γεύμα με το παιδί: Tips για «μαμ» απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους

Ολα όσα χρειάζεστε για τη διατροφή του

Το σημαντικότερο κεφάλαιο για την ανάπτυξη ενός μωρού είναι η διατροφή του. Για τους πρώτους έξι μήνες τουλάχιστον η αποκλειστική τροφή του μωρού είναι το γάλα και στην συνέχεια ξεκινά η εισαγωγή στερεών τροφών.

Ο θηλασμός είναι μια μαθησιακή εμπειρία τόσο για τη μητέρα όσο  και για το μωρό. Είναι μια φυσική δραστηριότητα, αλλά χρειάζεται εξάσκηση, η οποία απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Αντίστοιχα, το γεύμα του μωρού όταν πια θα  μπορεί αν φάει στερεές τροφές εκτός από θρεπτικό, είναι και ιεροτελεστία.

Και αν σας αγχώνει όλη αυτή η διαδικασία ως νέα μαμά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε  διασκεδαστική την ώρα του φαγητού.

Από τα μπιμπερό στο κουτάλι…

Τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού σας η σίτισή του γίνεται αποκλειστικά με γάλα. Είτε θηλάζετε είτε το ταϊζετε με το μπιμπερό θα πρέπει να ξέρετε ότι το μωρό σας ανά δύο με τρεις ώρες χρειάζεται να φάει.

Στην περίπτωση που θηλάζετε θα  πρέπει να ξέρετε πως το κλειδί για επιτυχημένο θηλασμό είναι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε και δένετε το μωρό σας στο στήθος.

Η διάρκεια του θηλασμού εξαρτάται από σας, το μωρό σας και την ηλικία του. Σε γενικές γραμμές η διάρκεια του θηλασμού είναι 15 με 20 λεπτά σε κάθε μαστό.

Θα μπορούσατε να θηλάσετε για το πρώτο διάστημα και στη συνέχεια να αποφασίσετε ότι σας βολεύει καλύτερα να αντλείτε το γάλα καθώς μεγαλώνει το μωρό σας. Ίσως να χρησιμοποιήσετε θήλαστρο αν σας βολεύει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι γυναίκες επιλέγουν αυτή τη μέθοδο εξαγωγής γάλακτος.

Ένα μαξιλάρι θηλασμού συμβάλλει στη σωστή στάση του μωρού και τη βοήθεια για τη μαμά. Το μαξιλάρι θηλασμού είναι ειδικά κατασκευασμένο ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Και αν ψάχνετε μια άνετη θέση για το μωρό σας, επενδύστε σε μια καρέκλα θηλασμού η οποία θα βοηθήσει ώστε να ηρεμήσουν ακόμη και τα πιο ανήσυχα μωρά.

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να ταϊσετε το μωρό σας με μπιμπερό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί αρκετά ώστε να προλαβαίνετε να τα αποστειρώνετε ανάμεσα στα γεύματα. Βέβαια σε αυτή τη διαδικασία σύμμαχός σας είναι οι αποστειρωτές μπιμπερό όπου θα μπορείτε από το βράδυ της προηγούμενης μέρας να αποστειρώνετε τις θηλές και τα μπιμπερό του για να μην τρέχετε όταν ξυπνήσει και πεινάει.

Αν το μωρό σας τρώει πολύ αργά ή κοιμάται κατά τη διάρκεια του γεύματος του με αποτέλεσμα να κρυώνει το γάλα του, υπάρχει η λύση του θερμαντήρα, όπου μπορείτε να τοποθετείτε το μπιμπερό με το γάλα του για να το διατηρεί στην κατάλληλη θερμοκρασία. Ο θερμαντήρας θα σας χρειαστεί και για να ζεσταίνεται όλες τις στερεές τροφές του μωρού σας.

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που πια στη διατροφή του μωρού σας θα χρειαστεί εκτός από γάλα να εισάγετε φρούτα, λαχανικά και γενικά στερεές τροφές.

Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείτε καθώς το μωρό σας θα δοκιμάζει νέες τροφές που μπορεί να μην του αρέσουν ωστόσο για να γίνει πιο διασκεδαστική η εμπειρία και για τους δυο σας ξεκινήστε αγοράζοντάς του το δικό του σερβίτσιο.

Πιατάκια, κουταλάκια, ποτηράκια… Ολα αυτά θα σας βοηθήσουν ώστε τα παιδιά να μάθουν στη ρουτίνα του φαγητού.

Βρείτε το κατάλληλο κουτάλι που θα βολεύει και εσάς στο τάισμα αλλά και το μέγεθος και σχήμα του, το παιδί σας. Κάτι που θα βοηθήσει πολύ τις νέες μαμάδες, είναι το πιάτο με ένδειξη θερμότητας! Βαθύ και ρηχό το οποίο χάρη στην ειδική ταινία, αναγνωρίζει την θερμότητα και αλλάζει χρώμα (γίνεται άσπρο) αν το φαγητό είναι καυτό.

Οταν πια το παιδί σας θα μπορεί να κάθεται κανονικά αγοράστε του το δικό του καρεκλάκι φαγητού. Το παιδί σας θα έχει τη δική του θέση στο ασφαλές καρεκλάκι όπου μπορεί να συγκεντρωθεί στο φαγητό του.

Παράλληλα το παιδί όταν κάθετε στο καρεκλάκι του μπορεί να σας παρακολουθεί ενώ μαγειρεύετε. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν μια αίσθηση απόλαυσης του φαγητού και να μάθουν ότι το φαγητό είναι διασκέδαση.

Ολα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα που αφορούν το μωρό σας θα τα βρείτε στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε συμφέρουσες τιμές για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στην ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού σας.

Κάντε τις αγορές σας μέσα από την πλατφόρμα και όλα σας τα προϊόντα θα φτάσουν στην ώρα τους χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας στο σπίτι σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024