Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το SMS του Μαξίμου, οι γαλάζιες «απουσίες», ο «πρωινός καφές» στη Λάρισα

Το SMS του Μαξίμου, οι γαλάζιες «απουσίες», ο «πρωινός καφές» στη Λάρισα

Πως κινείται η κυβέρνηση ενόψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Προσπάθειες για συντονισμένη «γραμμή» και για «μετρημένους» τόνους – «Πρωινός καφές» με τηλεδιάσκεψη.

Με ανταλλαγή σημειωμάτων, mail και SMS καθώς και με μπαράζ συσκέψεων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λάρισα προσπαθεί το Μαξίμου να πετύχει κεντρικό συντονισμό στη διαχείριση της επόμενης μέρας της ασύλληπτης κατάστασης στη Θεσσαλία μετά την καταιγίδα Daniel.

Ο αναγκαίος συντονισμός αφορά προφανώς τη «γραμμή» για τις επόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες (κοινώς, να μην λέει άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος εντός κυβέρνησης), αλλά αφορά επιπλέον και τη «γραμμή» στο… ύφος και στη στάση της γαλάζιας ομάδας.

Ενδεικτικό το SMS που εστάλη χθες στα κινητά όλων των βουλευτών της ΝΔ. Αποστολέας, το Μαξίμου. Ή ακριβέστερα ένας από τους εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τελευταία δεν βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού αλλά στο έκτακτο «war room» στη Λάρισα: ο Γιάννης Μπρατάκος. «Υπό το βάρος των συνθηκών», έγραψε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό προς την κοινοβουλευτική ομάδα, «κατά την παραμονή σας στη Θεσσαλονίκη να συμμετέχετε μόνο σε αναγκαίες και αυστηρά θεσμικές εκδηλώσεις».

Με λίγα λόγια διατυπώθηκε ευθέως η απαίτηση για «μετρημένους» τόνους, κάτι πάντως που δεν αφορά μόνο το διήμερο που ο Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (16-17 Σεπτεμβρίου) αλλά ευρύτερα τις επόμενες εβδομάδες.

Χωρίς βουλευτές, χωρίς επισκέψεις σε περίπτερα

Πληροφορίες του in αναφέρουν πάντως ότι οι περισσότεροι βουλευτές – αν όχι όλοι – δεν θα ανηφορίσουν στον Βορρά. Είχαν κλείσει τη μετάβασή τους στη ΔΕΘ για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προτού ο πρωθυπουργός αποφασίσει τη μετάθεση της παρουσίας του λόγω της απελπιστικής κατάστασης στον Θεσσαλικό κάμπο, αλλά πλέον θα μείνουν στην Αθήνα.

Αυτό δεν ισχύει προφανώς για το υπουργικό συμβούλιο και ευρύτερα τους κυβερνητικούς οι οποίοι θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό. Τελευταία φορά που η ΔΕΘ μετρούσε γαλάζιες «απουσίες» ήταν στην πανδημική περίοδο, το 2020, όταν είχαν δώσει το «παρών» στην ομιλία του Μητσοτάκη στους παραγωγικούς φορείς μόνο υπουργοί από τα οικονομικά – παραγωγικά υπουργεία.

Βεβαίως και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επίσκεψη στα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης. Αυτό είχε αποφασίσει εξ αρχής ο Μητσοτάκης, δηλαδή ακόμα κι αν πραγματοποιούσε την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αρκετά διαφορετική θα είναι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λόγω των πρόσφατων γεγονότων.

Μαξίμου – «Φάρος» – Λάρισα

Στο μεταξύ υπάρχει πλέον διαρκής δίαυλος στον άξονα Μαξίμου – «Φάρου» (του συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας) – Λάρισας (του έκτακτου κέντρου επιχειρήσεων στην έδρα της θεσσαλικής περιφέρειας) με κυβερνητικά στελέχη παντού. Ο Μπρατάκος καλεί καθημερινά σε «πρωινό καφέ» στη Λάρισα με κυβερνητικούς και υπηρεσιακά στελέχη, νωρίτερα από τις αντίστοιχες συσκέψεις στο Μαξίμου ώστε να υπάρχει η πρώτη ενημέρωση από το πεδίο.

Εκεί βρίσκονται μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο αναπληρωτής διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου Γιώργος Ευθυμίου (για τη μετάδοση της πληροφορίας) κ.ά.

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Με το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα συνδέθηκε για τηλεδιάσκεψη νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αντικείμενο τα άμεσα ζητήματα δημόσιας υγείας, την απάντληση των υδάτων από τις πληγείσες περιοχές, την πρόσβαση και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την κρατική αρωγή.

Σχετικά με τα ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το Μαξίμου, έγινε η ενημέρωση για την επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων και την κλινική πορεία των περιστατικών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, καθώς και τις περαιτέρω ενέργειες για την ενημέρωση των πολιτών για πρακτικά ζητήματα υγιεινής, αλλά και επιπλέον παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιδιαίτερα μεγάλο βάρος δίνεται στη συλλογή των νεκρών ζώων, η οποία πραγματοποιείται με βάση όλες τις υγειονομικές διατάξεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024