Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθανάσιος Ζούτσος: Χωρίς επιβάρυνση έργο 75 εκατ. ευρώ

Αθανάσιος Ζούτσος: Χωρίς επιβάρυνση έργο 75 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, τονίζει ο νυν δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος που διεκδικεί μία ακόμη θητεία

Έχοντας προχωρήσει και υλοποιήσει έργα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αλλά και ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, ο νυν δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος διεκδικεί στις εκλογές του Οκτωβρίου μία ακόμη θητεία στον δήμο.

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι δημότες σε μια νέα θητεία;

Μετά την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών, σειρά έχουν έργα και παρεμβάσεις λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης μας.

Η ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, η ραγδαία εξέλιξη του δικτύου φυσικού αερίου και των δικτύων οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι καθώς φυσικά και η συνεχιζόμενη υλοποίηση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων επιτρέπουν πλέον να στραφούμε πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Η απλή αναλογική αποδείχτηκε ένα αποτυχημένο πείραμα. Η εξασφάλιση της κυβερνησιμότητας διασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα των πολιτών

Θα μου επιτρέψετε, χάριν συντομίας, να αναφερθώ σε έργα και δράσεις ώριμα, δρομολογημένα και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση της χρηστικότητας του δημόσιου χώρου και του αστικού πρασίνου, με δρομολογημένες αναπλάσεις με[1]γάλων πάρκων όπως το Ρέμα Παναγίτσας και το Αλσος Πανοράματος αλλά και μικρότερης κλίμακας, όμως εξίσου σημαντικές, όπως οι αναπλάσεις του Πάρκου Κάντζας και Κέντρου Παλλήνης, της Πλατείας Μακεδονίας στον Γέρακα, του Πάρκου Μπαλάνας…

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με αναπλάσεις κεντρικών οδικών αξόνων, δημιουργία κυκλοφοριακών κόμβων και ασφαλών διαβάσεων προς τα σχολεία, δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλο τον δήμο, έξυπνες διαβάσεις, κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα και τη δημιουργία 52 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Εντείνουμε τις δράσεις μας για το περιβάλλον, στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση, στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή (λειτουργούμε έναν σταθμό σε κάθε σχολική μονάδα και προσθέτουμε 13 πράσινες γωνιές στις γειτονιές), στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη χρήση φωτοβολταϊκών αλλά και στην εξοικονόμηση ύδατος με αξιοποίηση δημοτικών γεωτρήσεων για άρδευση.

Οι πολίτες μας απολαμβάνουν πάνω από 20 ψηφιακές υπηρεσίες και με χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», νέες ψηφιακές υπηρεσίες αγκαλιάζουν όλη την καθημερινότητα και τη λειτουργία των υποδομών της πόλης Συνεχίζουμε το πλούσιο έργο στους τομείς της Κοινωνικής Πολιτικής, του Πολιτισμού, Αθλητισμού και της Παιδείας με σημαντικότερη πρωτοβουλία την ένταξη του Δήμου Παλλήνης (Σεπτέμβριος 2022) στο παγκόσμιο δίκτυο Learning Cities της UNESCO.

Για ποια έργα που έχετε υλοποιήσει δηλώνετε περήφανος; Ποια δεν έχουν πάει όπως περιμένατε;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω τα έργα γιατί το κάθε ένα απαντάει σε μια ανάγκη της κοινωνίας μας. Το πιο δύσκολο, αλλά και αυτό με το μεγαλύτερο θετικό αποτύπωμα για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και τον προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού ήταν το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων, ένα τεράστιο έργο 75.000.000 ευρώ, το οποίο κατασκευάζεται χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση των κατοίκων.

Πάντοτε με απογοητεύει η γραφειοκρατία, οι αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και η υποστελέχωση των δήμων που οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην ωρίμαση και συμβασιοποίηση των έργων.

Η επόμενη ημέρα για την Αυτοδιοίκηση μετά την κατάργηση της απλής αναλογικής;

Η απλή αναλογική αποδείχτηκε ένα αποτυχημένο πείραμα, γιατί αγνόησε το απλό γεγονός ότι οι πολίτες, τελικά, επιλέγουν ένα Πρόγραμμα και μια Διοίκηση για να το εφαρμόσει.

Ο σημαντικός ρόλος της Αντιπολίτευσης στον έλεγχο της Διοίκησης δυστυχώς μετεξελίχτηκε σε προσπάθεια μη υλοποίησης του προγράμματος της Διοίκησης, προς άγραν εκλογικού οφέλους. Η εξασφάλιση της κυβερνησιμότητας διασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα των πολιτών, επιτρέποντας στην εκάστοτε διοίκηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και στους πολίτες να κρίνουν την αξιοπιστία της.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024