Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάιλι Μινόγκ: Τάσσεται κατά του ηλικιακού ρατσισμού

Κάιλι Μινόγκ: Τάσσεται κατά του ηλικιακού ρατσισμού

«Η σύγχρονη σκέψη που με ενθουσιάζει και πνέει σαν φρέσκο αεράκι, είναι ότι οι ταμπέλες καταρρέουν»

Με 35 χρόνια καριέρας πια στους ώμους της, η εύθραυστη φιγούρα της αυστραλιανής τραγουδίστριας, Κάιλι Μινόγκ, μεταδίδει μόνο ανθεκτικότητα, δυναμισμό και μια φλόγα αισιοδοξίας.

Στα 55 της χρόνια, η ποπ σταρ μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό τον οποίο και απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Όπως δήλωσε στο «Radio Times», «Δεν νομίζω ότι είναι πια κουλ οι ηλικιακές διακρίσεις. Οι άνθρωποι έχουν τελειώσει μ’ αυτά», εν έτει 2023.

Η «viral» επιτυχία στο TikTok

Σχολίασε για την πρόσφατη «viral» επιτυχία της στο TikTok με το single της «Padam Padam» «πόσο πολύ χαίρεται που οι νέοι άνθρωποι διασκεδάζουν με τη μουσική της και την απολαμβάνουν. Χαρακτηριστικά είπε στο «Radio Times», «Κάτι υπήρχε στο “Padam” που εξέπληξε τους ανθρώπους και τελικά «πέρασε» στα ραδιόφωνα που προσανατολίζονται στα νεανικά κοινά.

Η ίδια υποστηρίζει ότι υπήρχε πάντοτε κάτι που την καθοδηγούσε στην πολύχρονη πορεία της, αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισε προβλήματα προκατάληψης με την ηλικία, κάτι που άλλοι καλλιτέχνες έχουν υποστεί πάρα πολύ στην καριέρα τους.

«Αυτό που πραγματικά είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι πολύ νέοι άνθρωποι λένε, «Αγαπάμε το τραγούδι». Η σύγχρονη σκέψη που με ενθουσιάζει και πνέει σαν φρέσκο αεράκι, είναι ότι οι ταμπέλες καταρρέουν».

Ποτέ δεν αντιμετώπισε προβλήματα προκατάληψης με την ηλικία, κάτι που άλλοι καλλιτέχνες έχουν υποστεί πάρα πολύ στην καριέρα τους.

Ο σύγχρονος τρόπος σκέψης

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή της στο «Radio Times», όπως τα καταγράφει ο «Independent», η Κάιλι Μινόγκ περιγράφει με ενθουσιασμό τον σύγχρονο τρόπο σκέψης όπως διαμορφώνεται για τα θέματα προκαταλήψεων και ρατσισμού, «Μπορεί να σου αρέσει ό,τι σου αρέσει. Μπορείς να είσαι ό,τι εσύ επιθυμείς. Αυτό το βρίσκω πολύ βοηθητικό τώρα».

Λέει η αυστραλιανή ποπ σταρ ότι πάντα είχε ανθρώπους γύρω της, μέσα στα χρόνια που της υπενθύμιζαν: «Είσαι απλώς εσύ».

Εμφανίζεται στο Λας Βέγκας από τις 4 Νοεμβρίου 2023.

Βρίσκει κάπως χαριτωμένο και αστείο ότι οι άλλοι δεν «βλέπουν» πραγματικά την ηλικία της, μιας κι έχει ξεκινήσει τόσο νωρίς στη ζωή της και τη μουσική της καριέρα. Μάλιστα, τότε που άρχιζε, ενδεχομένως να είχε αντιμετωπίσει πιο πολύ την προκατάληψη από την ανάποδη, του τύπου «Είσαι τόσο νέα, τι μπορεί να ξέρεις εσύ, πώς μπορείς να είσαι αξιόπιστη;»

Γι’ αυτό που την έχει συντροφέψει ως μότο της σε διάφορες φάσεις της καριέρας της, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει μιλήσει στο άλμπουμ της «Golden»: «Δεν είσαι νέος, δεν είσαι γέρος, είμαστε «χρυσοί», μπορείς να είσαι ο εαυτός σου σε οποιαδήποτε στιγμή». Όπως εξομολογήθηκε, «Έχω φίλους οι οποίοι στο τηλέφωνό τους με έχουν περάσει ως «Sparkle» (στραφτάλισμα, σπίθα)».

Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εμφανίσεις της στο «BBC Radio 2» επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου της άλμπουμ στις 22 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Tension», καθώς και οι παραστάσεις της στο Λας Βέγκας από τις 4 Νοεμβρίου 2023.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024