Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρίπη: Το εμβόλιο mRNA της Moderna «καλύτερο από τα σημερινά»

Γρίπη: Το εμβόλιο mRNA της Moderna «καλύτερο από τα σημερινά»

Προκαταρκτική ανάλυση δείχνει ότι το υποψήφιο εμβόλιο προσφέρει ισχυρότερη ανοσιακή απόκριση σε όλες τις ηλικίες.

Η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το υποψήφιο εμβόλιο mRNA που ανέπτυξε κατά της εποχικής γρίπης είναι αποτελεσματικό έναντι των τύπων Α και Β του ιού, συγκριτικά με τα συμβατικά αντιγριπικά εμβόλια.

Προκαταρκτική ανάλυση δεδομένων από κλινικές δοκιμές της τελικής Φάσης ΙΙΙ δείχνουν ότι το υποψήφιο εμβόλιο, με την προσωρινή  ονομασία  mRNA-1010, προσφέρει ίση ή καλύτερη ανοσιακή απόκριση σε σχέση με δύο εγκεκριμένα εμβόλια της Sanofi και της GSK, ακόμα και στις μεγάλες ηλικίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το εμβόλιο είναι επίσης καλά ανεκτό, χωρίς σημαντικές παρενέργειοες.

Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να επεκτείνουν τη χρήση της τεχνολογίας mRNA σε ασθένειες πέρα από την Covid-19

Τα νέα δεδομένα αφήνουν στην εταιρεία το περιθώριο να ζητήσει ταχεία έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του χρόνου και να αρχίσει τις παραδόσεις τη σεζόν 2024/25, εκτίμησε σύμφωνα με το Reuters ο αναλυτής Μάικλ Γι της εταιρείας Jefferies.

Στα τέλη του 2011, πάντως, η μετοχή της Moderna είχε κάνει βουτιά μετά την παρουσίαση απογοητευτικών προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για το πειραματικό αντιγριπικό εμβόλιο.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια κατά της γρίπης, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες του ιού και απαιτούν την καλλιέργειά του σε αβγά κότας, το πειραματικό εμβόλιο της Moderna βασίζεται περιέχει μόρια RNA που δίνουν εντολή στα ανθρώπινα κύτταρα να παραγάγουν μόνα τους πρωτεΐνες του ιού, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να επεκτείνουν τη χρήση της τεχνολογίας σε ασθένειες πέρα από την Covid-19 και η Moderna προηγείται στις κλινικές μελέτες σε σχέση με τη Pfizer και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αντιγριπικά εμβόλια mRNA.

Η Moderna ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι περιορίζει την παραγωγή εμβολίων Covid-19 λόγω μειωμένης ζήτησης στην ενδημική φάση.

Το επικαιροποιημένο εμβόλιο Covid-19 της έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει συμφωνία για παραδόσεις στην ΕΕ.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024