Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Παραμένει αποκλεισμένος ο Δήμος Αγιάς – Άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Κακοκαιρία Daniel: Παραμένει αποκλεισμένος ο Δήμος Αγιάς – Άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Γεωργικός ελκυστήρας μεταφέρει κατοίκους στη Λάρισα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πολλά τα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας

Βυθισμένες στα νερά παραμένουν εδώ και μέρες περιοχές στη Θεσσαλία, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ο υπερχειλισμένος Πηνειός συνεχίζει να προκαλεί τεράστια προβλήματα στα χωριά της πεδιάδας Ομολίου, με τα τρόφιμα να εξαφανίζονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, το εμφιαλωμένο νερό να είναι σε έλλειψη και τους αιμοκαθαρόμενους να χρειάζεται να κάνουν χιλιόμετρα μέχρι το νοσοκομείο της Λάρισας.

Κι αυτό γιατί ο δήμος της Αγιάς παραμένει παντελώς αποκομμένος από την Λάρισα.

Η μόνη διέξοδος ή είσοδος από ή στον Δήμο είναι από Ομόλιο για ή από Θεσσαλονίκη, και όσον αφορά τη σύνδεση με τη Λάρισα ήταν ως χθες μέσω των αναχωμάτων της Κάρλας, Βελεστίνου και εν συνεχεία παλιάς ή νέας Εθνικής Οδού, η οποία όμως, όπως αναφέρει το choraagia.gr, απαγορεύτηκε, γιατί ο κίνδυνος να συμβεί ατύχημα μέσω ενός τέτοιου άτυπου δρόμου ήταν πάρα πολύ μεγάλος.

Διανομή εμφιαλωμένων νερών με τρακτέρ

Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ είναι σχεδόν άδεια.

Εμφιαλωμένο νερό δεν υπάρχει πουθενά και βασικά είδη διατροφής και υγιεινής είναι σε έλλειψη.

Από το πρωί της Τρίτης, τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξέμειναν από πετρέλαιο κίνησης και μέχρι το βράδυ είχε εξαφανιστεί και η βενζίνη.

Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Το μεγαλύτερο ίσως από τα προβλήματα είναι οι επιβεβλημένες μετακινήσεις των αιμοκαθαιρόμενων στα νοσοκομεία της Λάρισας και τα έκτακτα περιστατικά για τα οποία πρέπει να γίνει διακομιδή στην Λάρισα. Πολλοί αιμοκαθαιρόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τη διαδρομή Αγιά – Κάρλα – Βελεστίνο – Λάρισα, διαδρομή 200 χιλιομέτρων συνολικά.

Τριτοκοσμικές εικόνες – Με γεωργικό ελκυστήρα οι μεταφορές στη Λάρισα

Στο τμήμα του δρόμου Αγιά – Λάρισα από Δήμητρα ως Ελευθέριο, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με νερά πάνω στο οδόστρωμα, από χθες κινείται μόνο ένας μεγάλος γεωργικός ελκυστήρας με καρότσα, που μεταφέρει ανθρώπους προς τη Λάρισα για πολύ μεγάλη ανάγκη. Στην περίπτωση που πέσουν λίγο τα νερά στο «δρομολόγιο» αυτό θα μπει και πυροσβεστικό όχημα.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγιάς για το οδικό δίκτυο

«Παρά τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγιά – Λάρισα, σας γνωρίζουμε ότι αυτό έως και τώρα δεν κατέστη δυνατό.

Μετά και τη χθεσινή ενημέρωση, ότι έχει κλείσει και η μοναδική πρόσβαση στην Λάρισα, η οποία γινόταν μέσω του αναχώμα­τος της Κάρλας, ο δήμος Αγιάς, προκειμένου να εξυπηρετούνται μόνο πολύ έκτακτα περιστατικά, όπως η μεταφορά ασθενών, φαρμάκων, κλπ., ενημερώνει ότι η προσπέλαση του επικίνδυνου σημείου του οδο­στρώματος στο ύψος του Ελευθερίου θα γίνεται με την χρήση βαρέως οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Αγιάς ή ιδιωτικού γεωργικού ελκυστήρα, τους οποίους και ευχαριστούμε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2494024513, 6947610090».

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024