Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «ελληνικό» ευρώ που αξίζει σαν χρυσό

Το «ελληνικό» ευρώ που αξίζει σαν χρυσό

Οι συλλέκτες στην Ιταλία ψάχνουν μανιωδώς εκείνο το «μονόευρω» με την κουκουβάγια

Ο κόσμος των συλλεκτών νομισμάτων συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες.

Υπάρχουν χιλιάδες ενθουσιώδεις άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που συλλέγουν τα πάντα. Από σπάνια νομίσματα μέχρι γραμματόσημα, περνώντας μέσα από ειδώλια, παλιά τηλέφωνα, φιγούρες, βινύλια και ούτω καθεξής. Οτιδήποτε είναι δύσκολο να βρεθεί εύκολα ή που έχει συνδέσμους με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, αναπόφευκτα καταλήγει να γίνεται αντικείμενο πόθου κάποιου συλλέκτη.

Οι ιστοσελίδες διαδικτυακών αγορών δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να τροφοδοτούν αυτό το φαινόμενο, οδηγώντας σε πρωτοφανή ανάπτυξη τον κλάδο.

Υπάρχουν μερικά αντικείμενα που αν και τα έχετε κάπου πεταμένα και γεμίζουν σκόνη, που θα μπορούσαν να αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό.

Από τις πιο περιζήτητες κατηγορίες και με τους περισσότερους λάτρεις στον κόσμο της συλλογής, τα σπάνια νομίσματα συνεχίζουν να ξεχωρίζουν. Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά, που έχουν τη δική τους ιστορία που τα κάνει μοναδικά. Υπάρχει ένα του 1 ευρώ που το τελευταίο διάστημα προκαλεί συζήτηση λόγω της αξίας του, το οποίο έχει εκτοξευθεί λόγω μιας λεπτομέρειας.

Όπως αναφέρουν στην ιταλική αγορά των συλλεκτών και όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα, η ιδιαιτερότητα αυτού του ευρώ είναι ότι στη μία πλευρά του έχει τη μορφή κουκουβάγιας.

Αυτό το νόμισμα κόπηκε από την Ελλάδα από την αρχή κυκλοφορίας του ευρώ.

“Η κουκουβάγια είναι ένα ζώο που ανήκει στη μυθολογία της Αρχαίας Ελλάδας, στην πραγματικότητα συνδέεται στενά με τη μορφή της θεάς Αθηνάς, και είναι επίσης το σύμβολο της πόλης της Αθήνας σήμερα», γράφει συγκεκριμένη ιταλική ιστοσελίδα με αντικείμενο τις συλλογές.

Αλλά δεν είναι μόνο η κουκουβάγια που κάνει το νόμισμα τόσο περιζήτητο. Υπάρχει επίσης ένα «S» μέσα στο αστέρι που περιβάλλει και τις δύο πλευρές, κάτω από τα πόδια της κουκουβάγιας.

Γιατί αυτό το γράμμα; Αντιπροσωπεύει το Suomi, το αρχικό όνομα της Φινλανδίας που τα πρώτα χρόνια ανέλαβε την παραγωγή διαφόρων νομισμάτων για την Ελλάδα.

Είστε περίεργοι να μάθετε πόσο αξίζει αυτό το νόμισμα; Δεν είναι πολύ σπάνιο, αλλά έχει τη δική του αξία.

Εκείνα της κοπής του 2020 και του 2021 μπορεί να φτάσουν τα 30 ευρώ, ενώ για αυτά από το 2013 η τιμή φτάνει έως και τα 50 ευρώ. Πρέπει όμως να είναι σε άψογη κατάσταση, σαν να έχουν βγει τώρα από το νομισματοκοπείο.

Αν το ποσό σας φαίνεται μικρό, μπορείτε να βρείτε πολλά αντικείμενα που να πωλούνται τριάντα ή και πενήντα φορές πάνω από την αξία τους. Οποιος τα έχει στην Ιταλία θα βρει άμεσα αγοραστή…

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024