Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νόβακ Τζόκοβιτς: το επίμονο φλερτ με ένα μεγάλο ρεκόρ

Νόβακ Τζόκοβιτς: το επίμονο φλερτ με ένα μεγάλο ρεκόρ

Ο Σέρβος τενίστας αρνείται να δώσει χώρο και χρόνο στους νέους και μοιάζει λες και δοκιμάζει τα όριά του.

Πόσο καιρό θα βρίσκεται ακόμη μπροστά μας ο Νόβακ Τζόκοβιτς; Οσοι τον αντιπαθούν, προσμένουν πότε θα πάρει για τα καλά το «πάνω χέρι» ο Κάρλος Αλκαράθ, ο πιτσιρικάς Ισπανός τενίστας, ο μόνος ίσως που δείχνει ότι μπορεί να γίνει …βασιλιάς στη θέση του βασιλιά των κορτ.

Οι θαυμαστές του Τζόκοβιτς από την άλλη, ευελπιστούν πως μολονότι ο Σέρβος είναι πλέον 36 ετών, έχει βενζίνη στο αθλητικό του ντεπόζιτο και άρα μπορεί να προσφέρει ακόμη στιγμές ποιότητας με τη ρακέτα του.

Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση και μετά τη νίκη του στο αμερικάνικο όπεν επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ είπε πως δεν σκοπεύει να φύγει γρήγορα από τη δράση και σίγουρα όχι όσο παραμένει στην κορυφή και κατακτά τίτλους Grand Slam.

Λέτε να βγει στη …σύνταξη ο Νόβακ Τζόκοβιτς δίχως να έχει φτάσει στον στόχο του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου;

Ηδη, μετρά 24 τρόπαια με την υψηλότερη αξία στο άθλημα, αρνείται να δώσει χώρο και χρόνο στους νέους και μοιάζει λες και δοκιμάζει τα όριά του, αν δηλαδή μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό με έναν νέο που έρχεται σαν σίφουνας και θέλει να τον εκτοπίσει.

Οποιος θυμάται τον Νόλε μετά τον χαμένο τελικό στο Γουίμπλεντον, ασφαλώς και φέρνει στο νου έναν απογοητευμένο αθλητή. Να πίστεψε, άραγε, πως εκεί άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση; Μα, ακόμη κι έτσι να είναι, κατάφερε να …φέρει τούμπα τα δεδομένα και έδωσε τη δική του απάντηση.

Τι πέτυχε ο τενίστας; Πανηγύρισε ακόμη ένα Γκραν Σλαμ, πάει να πει το τρίτο από τα τέσσερα της σεζόν. Και μάλλον εδώ βρίσκεται το μυστικό του Τζόκοβιτς. Θέλει να κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα», όχι να μόνο να ξεπεράσει το Νο 25, αλλά να κατορθώσει κάτι που δεν μπόρεσε κάποιος άλλος.

Με μια αφιέρωση – φόρο τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ συνοδεύτηκε ο 24ος τίτλος του «Νόλε» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα είναι κάτι μοναδικό για τον ίδιο και όντως το ’23 έκλεισε με ένα χαμόγελο πλατύ στο πρόσωπό του. Αυστραλία, Γαλλία και (τώρα) ΗΠΑ, ενώ στο μεταξύ είχε ηττηθεί στην Αγγλία. Ποιος; Αυτός που έχει επτά τρόπαια στο χορτάρι! Το δοκίμασε και το ’21 και τότε πήρε το Αυστραλιανό, το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον.

Το γυροφέρνει που λένε και όσο περνούν τα χρόνια λες και γίνεται καλύτερος. Σίγουρα, πάντως, βγάζει μεγαλύτερη ένταση και πείσμα στο παιχνίδι του, επιθυμεί να πείσει και τους πλέον δύσπιστους πως μπορεί να κατακτά τη μία κορυφή μετά την άλλη. ‘Η και να θέτει νέους στόχους, να βάζει μπροστά του ορόσημα.

Το επόμενο; Ένα ολυμπιακό μετάλλιο και μάλλον θα τον δούμε στο Παρίσι το ’24. Γιατί ο Τζόκοβιτς, μπορεί και να φέρει βαρέως πως έως τώρα δεν έχει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην κατοχή του παρά μόνο το χάλκινο στο Πεκίνο (2008). Εκεί που ο Ναδάλ, πάλι μπροστά του ήταν ο Ισπανός (!), νίκησε στον τελικό τον Φερνάντο Γκονζάλες. Λέτε να βγει στη …σύνταξη ο Νόβακ Τζόκοβιτς δίχως να έχει φτάσει σε αυτόν τον στόχο;

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024