Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel - Τριαντόπουλος: Αποζημιώνεται και η δεύτερη κατοικία

Κακοκαιρία Daniel – Τριαντόπουλος: Αποζημιώνεται και η δεύτερη κατοικία

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη στήριξη των πληγέντων σε Λάρισα και Φθιώτιδα

Για το πλαίσιο της κρατικής αρωγής στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, μίλησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η πολιτεία στέκεται δίπλα στους πολίτες που είναι σε δύσκολη θέση. Μιλώντας για την κακοκαιρία Daniel, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι η τωρινή καταστροφή είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός.

«Το φαινόμενο ήταν ακραίο και στην εξέλιξή του και στον όγκο του και στη σφοδρότητά του. Με αποτέλεσμα όλοι, όλοι μα όλοι να είναι στο πεδίο εκεί και να δίνουν εντολές, κατευθύνσεις για να μπορέσει να σωθεί κατά κύριο λόγο η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε.

Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τη Λάρισα και τη Φθιώτιδα

Κάνοντας αναφορά στις αποζημιώσεις, τόνισε πως το μέτρο της κυβέρνησης αφορά και στη δεύτερη κατοικία. Όπως είπε, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες έχει ήδη ανοίξει για τις περιοχές και τους νομούς της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Την Τετάρτη θα ανοίξει και για την Λάρισα, τη Φθιώτιδα και μέχρι τέλος εβδομάδας και για τις υπόλοιπες περιοχές.

Η πλατφόρμα, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές εβδομάδες. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε 45 χωριά, τα οποία έχουν πλημμυρίσει ολικώς, δεν θα χρειαστεί αίτηση στην πλατφόρμα για την οικοσκευή, καθώς θα γίνει αυτόματα. Στα συγκεκριμένα χωριά δεν θα γίνει αυτοψία.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024