Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαταρκτική έρευνα για το βίντεο με τους αστυνομικούς στη Λάρισα

Προκαταρκτική έρευνα για το βίντεο με τους αστυνομικούς στη Λάρισα

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το βίντεο που ακούγεται ένας αστυνομικός να προτρέπει την ομάδα του για «ξύλο» σε συγκέντρωση πλημμυροπαθών χθες στη Λάρισα

Σάλο προκάλεσε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα χθεσινά επεισόδια στη Λάρισα όπου ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει ότι «θα πέσει ξύλο».

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας «διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες αστυνομικών, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο που αναπαράγονται σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Και τίποτα να μην γίνει…»

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν ξεσπάσουν τα άγρια επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να προσαχθούν 26 άτομα και να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί.

Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί, με έναν εξ αυτών να λέει συγκεκριμένα: «Θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;».

Οι εντολές που έχει λάβει ο εν λόγω ένστολος από τους επικεφαλής του είναι άγνωστες. Τα όσα αναφέρει, ωστόσο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτα και αδικαιολόγητα.

Συλλήψεις

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από τις 26 προσαγωγές που έγιναν οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις  ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 2 άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Τραυματίες αστυνομικοί

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες (10/9) το απόγευμα «έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκεντρώθηκε αριθμός ατόμων, μέρος των οποίων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και άλλα βαριά αντικείμενα.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός έξι (6) αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Για την απώθηση των ατόμων αυτών οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση των ενδεδειγμένων μέσων».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024