Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Εξοργιστικές καταγγελίες - Ζήτησαν ενοίκια Αθήνας από πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Daniel: Εξοργιστικές καταγγελίες – Ζήτησαν ενοίκια Αθήνας από πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα

Εκτός από τους ανθρώπους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν όσους αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, δεν λείπουν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης.

Στον Παλαμά Καρδίτσας βρέθηκε το MEGA, με τους κατοίκους να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που μετέτρεψε πόλεις και χωριά σε έναν ατελείωτο βάλτο από λασπονέρα.

Πλέον η στάθμη του νερού μπορεί να έχει υποχωρήσει ωστόσο οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Οι περισσότεροι έχουν βγάλει όλα τους υπάρχοντα στον δρόμο μήπως και καταφέρουν να σώσουν κάτι μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν και συχνές περιπολίες από την αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει πλιάτσικο μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν.

Ωστόσο, εκτός από το κύμα εθελοντισμού που υπήρξε εξαιτίας της κακοκαιρίας με εθελοντές να μοιράζουν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης δεν λείπουν και οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση των πληγέντων.

Eπιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο

Έτσι εκτός από τους ανθρώπους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν όσους αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, δεν λείπουν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης καθώς όπως κατήγγειλαν κάτοικοι στο MEGA ιδιοκτήτες κατοικιών σε περιοχές της Καρδίτσας που δεν επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel έσπευσαν να ανεβάσουν τα ενοίκια.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι στο MEGA όσοι θέλησαν να ξαναγυρίσουν άμεσα να γυρίσουν στην κανονικότητα και ενδιαφέρθηκαν να βρουν κάποιο σπίτι, υπήρξαν περιπτώσεις που ζητήθηκαν υπέρογκα ποσά.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά τους ζητήθηκαν ποσά που θύμιζαν ενοίκια… Αθήνας.

Χωρίς νερό και ρεύμα τα χωριά για μία εβδομάδα

Το MEGA βρέθηκε και στο χωριό Δρακότρυπα του δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα, ένα από τα πολλά ορεινά χωριά που παραμένουν για μία εβδομάδα δίχως νερό και ρεύμα.

Η επικοινωνία του χωριού με το Μουζάκι και άλλες κεντρικές πόλεις είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα ορμητικά νερά κατέβασαν φερτά υλικά και πέτρες από το βουνό, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και γέφυρες, με το χωριό να είναι αποκομμένο.

Εθελοντές προσπαθούν με πολύ κόπο να μεταφέρουν πόσιμο νερό και τρόφιμα στο χωριό, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν οι ηλικιωμένοι σε γιατρούς ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024