Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Έφτασε το νερό στις βρύσες του Βόλου αλλά δεν είναι πόσιμο

Κακοκαιρία Daniel: Έφτασε το νερό στις βρύσες του Βόλου αλλά δεν είναι πόσιμο

Απελπιστική η κατάσταση

Οι κάτοικοι του Βόλου, που μετρούν τις πληγές τους μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και τις φονικές πλημμύρες, είδαν ξανά νερό να τρέχει στις βρύσες τους, αν και μη πόσιμο.

Το πρόβλημα της υδροδότησης στην πόλη ήταν τεράστιο με χαρακτηριστικές τις εικόνες των πολιτών που σχημάτιζαν ουρές για ένα μπουκάλι νερό. Τελικά δόθηκε νερό με δελτίο και με ωράριο καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η καταστροφή είναι αδιανόητη».

Το νερό που έφτασε στα σπίτια των ταλαιπωρημένων κατοίκων, έστω και μη πόσιμο, ωστόσο τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν.

Προβληματίζει επίσης,  η επισήμανση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, ότι το νερό είναι ακατάλληλο ακόμα και για οικιακή χρήση και θα πρέπει να θεωρείται ως δυνητικά μολυσμένο.

Παραμένουν θαμμένοι στη λάσπη οι δρόμοι

Οι δρόμοι παραμένουν θαμμένοι κάτω από χιλιάδες τόνους λάσπης και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να καθαριστούν, αρχής γενομένης από τις κεντρικές αρτηρίες.

Δεκάδες συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονται για τη διάνοιξη δρόμων που έχουν κλείσει από τη λάσπη, τα φερτά υλικά και τα δέντρα που κατέβασαν οι πλημμυρισμένοι χείμαρροι.

Η καταστροφή είναι εμφανής στις συνοικίες του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών, όπως και στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα, τον Πολυχώρο Μουσείων Πολιτισμού και Βιομηχανικής Παράδοσης, με δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

Εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν λόγω των εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν.

Πρόκειται για εστιατόρια, τσιπουράδικα, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία και εμπορικά καταστήματα, αλλά και καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ένδυσης, υπόδησης και λιανικής.

Οι καταστροφικές πλημμύρες στον Βόλο από ψηλά

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο Βόλος μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Σε βίντεο από drone που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του Up Stories καταγράφεται η τεράστια καταστροφή.


Τα νερά του Παγασητικού κόλπου έχουν γίνει καφέ από τις λάσπες και τα φερτά υλικά που παρέσυρε το ορμητικό νερό της βροχής.

Έκλεψαν κουζίνα και ψυγείο από πλημμυρισμένο σπίτι

Μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel, οι πληγέντες ανησυχούν και για τις αναφορές για πλιάτσικο στις περιουσίες τους.

Ήδη έχουν σημειωθεί περιστατικά λεηλασίας σπιτιών, στον Βόλο, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα ηλικίας 34 και 38 ετών, έκλεψαν από πεζοδρόμιο, έξω από μονοκατοικία μία ηλεκτρική κουζίνα και ένα ηλεκτρικό ψυγείο, τα οποία είχε αφήσει εκεί προσωρινά μια 43χρονη, εξαιτίας της πλημμύρας.

Χάος στο Πήλιο – Αποκλεισμένα χωριά και διαλυμένοι οικισμοί

Μεγάλη αερογέφυρα ανεφοδιασμού στήθηκε χθες μεταξύ Βόλου και Ανατολικού Πηλίου, όπου στρατιωτικά ελικόπτερα, με πτήσεις από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μετέφεραν τόνους τροφίμων και νερού στη Ζαγορά, το Πουρί, το Χορευτό, τη Μακρυρράχη, το Μούρεσι και άλλους οικισμούς και απομάκρυναν κατοίκους από τις αποκλεισμένες περιοχές.

Ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, προσπάθειες καταβάλλονται να ανοίξει ο παραλιακός δρόμος της Αγριάς, όπου έχουν συσσωρευθεί λάσπη και φερτά υλικά, και να αποκατασταθούν οι οδικές συνδέσεις με αποκλεισμένες περιοχές.

Αποκλεισμένη είναι και η Μακρυνίτσα, καθώς έχουν καταρρεύσει και οι δύο οδικές προσβάσεις προς το χωριό, αφού η υπερχείλιση της Μπράνης διέλυσε υποδομές και το νερό παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στις ρεματιές.

Στο Νότιο Πήλιο, το οποίο έχει υποστεί βιβλική καταστροφή, πλέον υπάρχει πρόσβαση μετά την κατασκευή σιδερένιας γέφυρας τύπου Belley, από τον στρατό, στη θέση της γέφυρας που κατέρρευσε επί του χειμάρρου Πελεγκρίνο μεταξύ Μπούφας και Καλών Νερών.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες στη Μηλίνα, όπου διαλύθηκαν ολόκληρα οικιστικά συγκροτήματα. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στην περιοχή δεν υπάρχει ρεύμα, το νερό είναι λιγοστό και τα βενζινάδικα ξέμειναν από καύσιμα.

Το ίδιο σκηνικό καταστροφής αντικρίζει κανείς στο Χόρτο, στον Πλατανιά, το Μικρό, τον Κατηγιώργη, τα Ποτιστικά και την Πάλτση όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024