Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μύθοι και αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό

Μύθοι και αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό

Για να γνωρίζετε τι πραγματικά της συμβαίνει εκεί κάτω όταν έρχεται ή δεν έρχεται η μεγάλη κορύφωση

Έχουν γραφτεί τόσα και τόσα (ίσως και παραπάνω από όσα χρειάζονταν) για τον γυναικείο οργασμό. Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει ακόμα και την επιστημονική κοινότητα, αφού είναι πολύ πιο σύνθετο ζήτημα από τον ανδρικό οργασμό.

Σε αυτό το πλαίσιο και στην προσπάθεια να καταλάβουμε όσα περισσότερα μπορούμε, οι επιστήμονές έχουν πραγματοποιήσει αμέτρητες έρευνες, προκειμένου να ρίξουν φως στον γυναικείο οργασμό καθώς και να αποκαλύψουν πόσα από αυτά που πιστεύουμε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πόσα αποτελούν αποκυήματα φαντασίας.

Το γυναικείο σώμα άλλωστε είναι ένα θαύμα της φύσης. Τόσο πολύπλοκο και ευαίσθητο στην λειτουργία του, που ακόμα και ο τρόπος που έρχεται σε σεξουαλική κορύφωση είναι μυστηριώδης.

Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που έχουν αναπτυχθεί διάφοροι μύθοι γύρω από τον οργασμό της γυναίκας, που κακώς όμως συνεχίζουν ακόμα και στις μέρες μας να διαιωνίζονται.

Το γυναικείο σώμα είναι ένα θαύμα της φύσης. Τόσο πολύπλοκο και ευαίσθητο στην λειτουργία του, που ακόμα και ο τρόπος που έρχεται σε σεξουαλική κορύφωση είναι μυστηριώδης.

Σήμερα, ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τρεις από τους πιο δημοφιλείς μύθους γύρω από τον γυναικείο οργασμό.

Ας δούμε αναλυτικά…

Ο μύθος: Το σημείο G είναι το κλειδί

Η αλήθεια: Γνωστό και ως σημείο του Grafenburg, το σημείο G ισχυρίζεται μερίδα επιστημόνων ότι βρίσκεται στο άνω εσωτερικό τοίχωμα του κόλπου σε βάθος περίπου τριών με πέντε εκατοστών. Και λέμε ισχυρίζονται γιατί υπάρχει μία διαφωνία μεταξύ των ειδικών σχετικά με την ακριβή τοποθεσία του. Διαφωνία υπάρχει επίσης και για την ύπαρξή του.

Αν και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να καταλήξει μέχρι στιγμής στο αν όντως υπάρχει το σημείο G, ομόφωνα ωστόσο υποστηρίζει ότι βασικό στοιχείο για την επίτευξη του γυναικείου οργασμού είναι η διέγερση της κλειτορίδας.

Ο μύθος: Η γυναίκα δεν μπορεί να εκσπερματίσει όπως ο άντρας

Η αλήθεια: Όσο παράξενο και αν φαντάζει, τα σώματα των γυναικών και των αντρών έχουν περισσότερες ομοιότητες από όσες νομίζεις, ειδικά στο κομμάτι του σεξ. Υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να εκσπερματίσουν κολπικό υγρό που ισοδυναμεί με την ποσότητα που συνήθως εκσπερματίζουν οι άντρες.

Ο μύθος: Η γυναίκα που δεν έρχεται σε οργασμό δεν απολαμβάνει το σεξ ή χειρότερα, έχει πρόβλημα

Η αλήθεια: Ζούμε στο 2023 και οι μεσαιωνικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση στο κρεβάτι. Δεδομένου ότι η γυναικεία κορύφωση είναι πολύπλοκη, αναλαμβανόμαστε πως ότι είναι εντελώς φυσιολογικό η παρτενέρ να μην ολοκληρώνει κάθε φορά που κάνετε σεξ.

Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είναι άρρωστη, ούτε ότι δεν σε θέλει, ούτε φυσικά ότι δεν απολαμβάνει τη διαδικασία όσο και ο άνδρας. Η σεξουαλική ηδονή έρχεται για τη γυναίκα ακόμα και χωρίς οργασμό. Κάθε γυναίκα κορυφώνει με τον τρόπο της και τη δική της συχνότητα.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024