Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική απόλυση του Χάνσι Φλικ

Ιστορική απόλυση του Χάνσι Φλικ

Ο γερμανός προπονητής έγινε ο πρώτος στα 123 χρόνια ιστορίας της DFB που λύνεται πρόωρα το συμβόλαιό του. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Με μια πρωτόγνωρη απόφαση για τα δεδομένα της η γερμανική ομοσπονδία απέλυσε τον Χάνσι Φλικ μία ημέρα μετά την ντροπιαστική ήττα της Μάνσαφτ στο Βόλφμπουργκ, από την Ιαπωνία με 4-1.

Ποτέ στα 123 χρόνια ιστορίας της DFB δεν είχε απολύσει ομοσπονδιακό προπονητή.

Στο φιλικό παιχνίδι της Τρίτης με τη Γαλλία, στο Ντόρτμουντ, την ευθύνη της ομάδας θα έχουν ο αθλητικός διευθυντής Ρούντι Φέλερ, ο προπονητής της Κ-20 Χάνες Βολφ και ο Σάντρο Βάγκνερ. Σύμφωνα με την Bild ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι φαβορί για να αναλάβει το ρόλο του εκλέκτορα.

Η γερμανική ομάδα βρίσκεται σε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση καθώς μένει ακέφαλη εννέα μήνες πριν τη σέντρα του Euro 2024 που θα φιλοξενήσει στα γήπεδά της.

Η ήττα από την Ιαπωνία ήταν η τρίτη συνεχόμενη, μια αρνητική επίδοση που είχε επαναληφθεί ξανά πριν από 38 χρόνια. Επίσης στα 17 τελευταία παιχνίδια η Γερμανία είχε καταφέρει να νικήσει μόλις τέσσερις φορές.

Ο Φλικ ανέλαβε τον ρόλο του ομοσπονδιακού τον Αύγουστο του 2021 αντικαθιστώντας τον Γιόαχιμ Λεβ με του οποίου ήταν βοηθός το 2014 όταν η Μάνσαφτ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η εκκίνηση του ήταν εντυπωσιακή, με οκτώ νίκες σερί, που αποτελούν ρεκόρ. Η συνέχεια στα επόμενα 17 παιχνίδια ωστόσο επεφύλασσε διαφορετικό σενάριο.

«Οι επιτροπές συμφώνησαν ότι η εθνική ομάδα ανδρών χρειάζεται νέα ώθηση μετά τα πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε ένα πνεύμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη χώρα μας.

Για μένα προσωπικά ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της θητείας μου μέχρι στιγμής. Επειδή εκτιμώ τον Χάνσι Φλικ και τους βοηθούς προπονητές του ως ειδικούς στο ποδόσφαιρο και ανθρώπους.

Αλλά η αθλητική επιτυχία είναι η κορυφαία προτεραιότητα για την DFB. Ως εκ τούτου, η απόφαση ήταν αναπόφευκτη», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μπερντ Νόιντορφ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024