Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τροχαίο στην ΠΑΘΕ: Λεωφορείο συγκρούστηκε με Ι.Χ. - Τρεις νεκροί, πολλοί τραυματίες

Τροχαίο στην ΠΑΘΕ: Λεωφορείο συγκρούστηκε με Ι.Χ. – Τρεις νεκροί, πολλοί τραυματίες

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ.

Σοβαρό τροχαίο στο 522ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Κιλκίς, στην έξοδο προς Ευζώνων, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν τουριστικό λεωφορείο με 78 επιβάτες, συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα.

Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε, ότι στο ένα όχημα επέβαιναν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και το τέταρτο είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένο. Στο δεύτερο όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο, επέβαιναν δύο άνθρωποι που επίσης τραυματίστηκαν σοβαρά.

Τραυματίστηκαν επίσης 20 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου.

Πώς συνέβη το τροχαίο

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο τροχαίο, με τους τρεις νεκρούς, ενεπλάκη ένα διώροφο τουριστικό λεωφορείο που συγκρούστηκε με δύο οχήματα. Το λεωφορείο με σερβικές πινακίδες και το ένα αυτοκίνητο έπεσαν σε χαντάκι που δεν υπήρχε νερό.

Το τουριστικό λεωφορείο

Στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική που επιχείρησε με 18 πυροσβέστες και 6 οχήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  από το ΕΚΑΒ ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν 40 ενήλικες τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας έχει διασωληνωθεί, και δύο παιδιά 6 και 9 ετών. Οι τραυματίες έφεραν διάφορες κακώσεις, ενώ στο σημείο συνέδραμαν γιατροί των κινητών μονάδων.

Ζοφερή κατάσταση

Οι ειδήσεις για τροχαία – πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα, απασχολούν καθημερινά την επικαιρότητα, με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους.

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου καταγράφουν αύξηση όσον αφορά το 2023 συγκριτικά με τους αντίστοιχους δύο περσινούς μήνες, τόσο σε επίπεδο αριθμού τροχαίων (θανατηφόρα, σοβαρά, ελαφρά) όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων απωλειών και τραυματισθέντων (νεκροί, βαριά τραυματίες, ελαφρά τραυματίες).

«Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων κατά τους φετινούς θερινούς μήνες ήταν και πάλι η υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η παραβίαση προτεραιότητας και η απόσπαση προσοχής του οδηγού με οποιονδήποτε τρόπο, κυρίως όμως μέσω του κινητού τηλεφώνου. Αυτές αποτελούν και τις κυριότερες αιτίες ατυχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οπως και οι παραβάσεις του ΚΟΚ από τους πεζούς», είχε αναφέρει στα «ΝΕΑ» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (ΙΟΑΣ) επισημαίνουν: «Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αμείλικτα, με αύξηση 27,8% οδικών τροχαίων θανάτων και τραυματισμών τον μήνα Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι οι χρήστες των δρόμων είναι πιο χαλαροί και συχνά πιο απρόσεκτοι.

Η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάνια, η απόσπαση της προσοχής από «θορυβώδεις» παρέες του καλοκαιριού δεν συνηγορούν υπέρ της οδικής ασφάλειας.

Αδειες πόλεις όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες αλλά και προβληματικό επαρχιακό οδικό δίκτυο αποτελούν παράγοντες επικινδυνότητας.

Η μη συστηματική παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους είναι επίσης παράγοντας που δυσχεραίνει την κατάσταση, ειδικά μετά την περίοδο του κοροναϊού. που έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση των τροχαίων. Στο ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» αγωνιζόμαστε για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων με εκπαιδευτικά προγράμματα και την ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω εκστρατειών, με πιο πρόσφατη την εκστρατεία «Enjoy Visiting Greece – Stay Safe on and off the Road», σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»».

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024