Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης: Τέλος το «λάδωμα» για δίπλωμα

Θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης: Τέλος το «λάδωμα» για δίπλωμα

Η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει να εξασφαλίσει το αδιάβλητο των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης με την εγκατάσταση των κατάλληλων τεχνικών μέσων.

H Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην εγκατάσταση κατάλληλων τεχνικών μέσων για την εξασφάλιση του αδιάβλητου των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης, ενώ η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου με εγκύκλιό της, ζητά από τις υπόλοιπες Περιφέρειες και τις διευθύνσεις Μεταφορών να προβούν στην προμήθεια και χρήση ανάλογων μέσων για την θωράκιση των αιθουσών εξέτασης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Τα τεχνικά μέσα που εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνουν:

  • Φορητή συσκευή (φασματογράφο) για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών μετάδοσης συχνοτήτων με στόχο τη νόθευση της διαδικασίας.
  • Κεντρική οθόνη που προβάλλει τις οδηγίες και τους κανονισμούς για την διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Αλβανικά και Ρωσικά).
  • Φωτογραφική μηχανή για λήψη φωτογραφίας του εξεταζόμενου η οποία διατηρείται κρυπτογραφημένη και είναι διαθέσιμη στις ελεγκτικές αρχές, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Για το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει η Περιφέρεια, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων και είναι πλήρως εναρμονισμένα με το GDPR βάσει μελέτης αντικτύπου.

Ο τεχνικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί και στις έξι αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων που λειτουργούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις της Περιφέρειας: Κεντρικό Τομέα, Πειραιά, Ανατολική Αττική, Μαρούσι, Άλιμο, Ελευσίνα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Με πράξεις αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δίνουμε προτεραιότητα σε ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας. Κεντρικός στόχος μας παραμένει η προαγωγή της οδικής ασφάλειας και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε πρώτοι να εξασφαλίζουμε σύγχρονα συστήματα που ενισχύουν τη διαφάνεια με βάση την οποία διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης στις αίθουσες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

inSports

Σερβία: Όταν ο Στόϊκοβιτς έκανε αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν!

Ο προπονητής της Σερβίας έκανε στον Ντούσαν Τάντιτς αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024