Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
G20: Το βαμβακερό φουλάρι του Γκάντι και οι συμβολισμοί του Μόντι

G20: Το βαμβακερό φουλάρι του Γκάντι και οι συμβολισμοί του Μόντι

Τι δείχνει το δώρο που έδωσε στους ηγέτες ο Ινδός πρωθυπουργός

Η απόφαση του Ναρέντρα Μόντι να χαρίσει στους παγκόσμιους ένα βαμβακερό φουλάρι είναι μια πράξη ριζωμένη στην ιστορία και τον συμβολισμό για τον Ινδό πρωθυπουργό, καθώς είχε στόχο να αναδείξει το κίνημα ελευθερίας της χώρας στην παγκόσμια σκηνή.

Όπως γράφει το CNN, όταν οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) μπήκαν στο μνημείο Rajghat του Γκάντι, του αγαπημένου πατέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας που δολοφονήθηκε το 1948, τους υποδέχτηκαν με φουλάρια khadi, ένα βασικό σύμβολο της εκστρατείας μη βίαιης αντίστασής του που βοήθησε την Ινδία να κερδίσει την ανεξαρτησία της από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία.

Ο Μόντι εθεάθη περνά το χειροποίητο, υπόλευκο βαμβακερό φουλάρι γύρω από το λαιμό του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, μεταξύ άλλων.

Μη βία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τον Γκάντι, έναν άνθρωπο που έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης και της μη βίας, τα φουλάρια khadi ήταν ένα έμβλημα αυτοδυναμίας, ένα ρούχο που θα μπορούσε να κατασκευαστεί τοπικά από Ινδούς και είχε σχεδιαστεί για να μποϊκοτάρει εισαγόμενα ή βρετανικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

Έδειξε στους Ινδούς ότι ήταν ικανοί να αυξήσουν το βιομηχανικό δυναμικό τους, απελευθερώνοντας τη χώρα από την εξάρτηση από τους πρώην αποικιοκράτες τους.

Στο Rajghat την Κυριακή, οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν σιωπηλοί με τα κασκόλ στο λαιμό τους, μπροστά σε μια υπερυψωμένη μαρμάρινη πλατφόρμα, που χτίστηκε για να σηματοδοτήσει το σημείο της καύσης του Γκάντι.

Εντός της χώρας, η κληρονομιά του Γκάντι έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στον ινδικό πολιτισμό. Το πρόσωπό του είναι τυπωμένο σε κάθε χαρτονομίσματα της ινδικής ρουπίας, ενώ κτίρια, μουσεία, δρόμοι και ορόσημα φέρουν συνήθως το όνομά του.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024