Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Πολιτειακός και διοικητικός εκφυλισμός οι εικόνες καταστροφής στη Θεσσαλία

Τσακαλώτος: Πολιτειακός και διοικητικός εκφυλισμός οι εικόνες καταστροφής στη Θεσσαλία

«Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσουν απαντήσεις και για τον σχεδιασμό και για τη διαχείριση των πόρων», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν φαίνεται να έχει αγάπη για τα κοινά, για το περιβάλλον, για το δημόσιο πλούτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, αλλά και για τις καταστροφικές πυρκαγιές που προηγήθηκαν και κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις στη χώρα.

Και χαρακτήρισε «πολιτειακό και διοικητικό εκφυλισμό» τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Θεσσαλία, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

«Τα ερωτήματα είναι πολλά», είπε ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, «όπως το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών που υποφέρουν αυτή τη στιγμή. Αλλά και ευρύτερα: Γιατί δεν γίνεται τίποτα για την έκθεση Γκολντάμερ για την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση; Γιατί δεν προχώρησαν τα αντιπλημμυρικά έργα – δεν είναι μυστικό πως υπάρχει δυσαρέσκεια για την Ελλάδα από πλευράς ΕΕ, καθώς όπως φαίνεται δεν λαμβάνεται υπόψη το σχετικό ευρωπαϊκό καταρτισμένο σχέδιο», σημείωσε.

«Τι γίνεται με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ποιο είναι το ύψος των πόρων που θα διατεθούν για την αποκατάσταση των καταστροφών, ποιες οι δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης;», προσέθεσε.

«ΝΔ και Μητσοτάκης έχουν τεράστιες ευθύνες»

Εικόνες καταστροφής στη Λάρισα

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα καινούριο μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που να κάνει το αντίστροφο» και σχολίασε πως ο χαρακτηρισμός των καταστροφών στη Θεσσαλία ως «αναποδιά» είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί κανείς όταν έχει πλημμυρίσει ολόκληρη η Θεσσαλία.

Διαφώνησε, ωστόσο, με την αντίληψη ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες και ότι όλα τα κόμματα, όταν είναι στην εξουσία, λένε και κάνουν τα ίδια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπάθησε να διδαχθεί από τις εμπειρίες της διακυβέρνησης. Για τις πυρκαγιές, για παράδειγμα, βγήκε η έκθεση Γκολντάμερ», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Και για τον σχεδιασμό, και για τη διαχείριση των πόρων. Έχουν τεράστιες ευθύνες», ανέφερε καταληκτικά, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, θα είμαστε, πολύ επιθετικοί απέναντί τους».

«Ελπίζω να μην απαντήσουν και πάλι ‘41%’, γιατί αυτή η στάση συνιστά εκφυλισμό της δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024