Στέφανος Κασσελάκης: «Δέσμευση μου ότι θα λογοδοτήσουν»
«Πόσα Rafale σε παρελάσεις, πόσα pass να κρύψουν τόση ανικανότητα;»
Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με την πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο. Ο ίδιος ανέφερε ότι : «Την ώρα της ανείπωτης τραγωδίας και ενώ αναζητούμε ακόμα τις ζωές που χάθηκαν μέσα στην ανικανότητα ενός κράτους να υπερασπιστεί τους ανθρώπους του.»
Πρόσθεσε δε ότι: «Ένα από τα δεκάδες ερωτήματα που ταλάνιζαν την κοινωνία από την πρώτη στιγμή ήταν γιατί δεν πέταξαν τα ελικόπτερα για διάσωση. Προσωπικά δεν «αγόρασα» τη φτηνή δικαιολογία περί ανέμου. Σήμερα αποκαλύφθηκε γιατί δεν πέταξαν:
Τα ελικόπτερα «πνίγηκαν» στη λάσπη!

Στέφανος Κασσελάκης
Ανάμεσά τους Χιούι, Kiowa, ελικόπτερα εκπαίδευσης και -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμα και Απάτσι, το πιο σύγχρονο και πιο ακριβό πολεμικό μέσο της Αεροπορίας Στρατού. Ενάμιση μήνα μετά τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο έμεινε κι αυτή ξέφραγο αμπέλι.
Πόσα Rafale σε παρελάσεις, πόσα pass σε πολίτες να κρύψουν τόση ανικανότητα; Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η στιγμή δε μου επιτρέπει περιττές διατυπώσεις. Ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν: θα λογοδοτήσουν. Είναι δέσμευση. Είναι πατριωτικό καθήκον».
«Δεν είναι όλα διαχρονικές ευθύνες»
Σε προηγούμενη ανάρτηση του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε: «Οι εικόνες που αντίκρισα; Ολόκληρες περιοχές σβησμένες απ’ τον χάρτη. Κόποι μιας ζωής πνιγμένοι. Αυτή η εικόνα δεν περιγράφεται με λέξεις.»
Πρόσθεσε δε ότι «Το μόνο που έχω να πω αυτή τη στιγμή είναι: Όχι, δεν είναι όλα ‘διαχρονικές ευθύνες’ ώστε στο τέλος να μην ευθύνεται κανείς. Είναι τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε. και δεν έγιναν. Είναι η απραξία μιας κυβέρνησης επαναπαυμένης στις δάφνες του 41%, που δεν έχει καμία έγνοια να κυβερνήσει, δεν έχει αντιπολίτευση, δεν έχει έλεγχο. Αυτό θα αλλάξει ΤΩΡΑ.»
Τέλος, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά « Όταν κυβερνάς για πέμπτο χρόνο, δεν έχεις άλλοθι. Και, κυρίως, δεν μπορεί να σου προσφέρει η αντιπολίτευση τέτοιο άλλοθι. Να τις διόρθωνες τις παθογένειες. Απέτυχες; Σπίτι σου. Να περάσει ο επόμενος».
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442