Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ
Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένες οι κινητοποιήσεις για την ΔΕΘ
Μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Θεσσαλία, εργατικά συνδικάτα, συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν συλλαλητήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη σημερινή έναρξη λειτουργίας της 87ης ΔΕΘ. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχεδιάσει μέτρα τάξης, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από την Τροχαία.
Όπως έγινε γνωστό, όλες οι κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το απόγευμα. Ειδικότερα, το κάλεσμα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι για τις 6 μ.μ., στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου, ενώ το ραντεβού του ΠΑΜΕ είναι μισή ώρα νωρίτερα, στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Εξάλλου, την ίδια ώρα στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, όπως επίσης μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και φοιτητικών συλλόγων.
Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω κινητοποιήσεων

Σύσκεψη προετοιμασίας εργατικών σωματείων
Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης
Τα μέτρα της Αστυνομίας θα είναι αυστηρά και για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου θα λάβουν μέρος όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης καθώς και κάποιες διμοιρίες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και την Αττική. Την εφαρμογή των μέτρων θα επιβλέπουν δύο εισαγγελείς.
Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια, το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι απροσπέλαστο για τους οδηγούς και η κυκλοφορία των οχημάτων από την μία πλευρά της πόλης προς την άλλη θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού. Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε καίρια σημεία και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σταδιακά σε ισχύ από τις 3 μ.μ. και θα αφορούν στους εξής δρόμους: Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας), Παύλου Μελά και Ελ. Βενιζέλου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442