Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: O Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές

Κακοκαιρία Daniel: O Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 2.806 διασώσεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές στη Θεσσαλία και ειδικά στα χωριά κοντά στον Πηνειό, ο οποίος έχει σπάσει με αποτέλεσμα ήδη να έχουν πλημμυρίσει αρκετές περιοχές.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Daniel, «τις τελευταίες ώρες ο ποταμός Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του και πιο συγκεκριμένα προς την ανατολική και νότια πλευρά, δηλαδή την δίοδο προς τη λίμνη Κάρλα καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του.

Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως σημείωσε έχουν εκδοθεί πέντε μηνύματα από το 112 και πιο συγκεκριμένα:

• 14:08 για απομάκρυνση των κατοίκων από Ομορφοχώρι προς Πλατύκαμπο.

• 15:45 προειδοποιητικό μήνυμα ετοιμότητας για τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός.

• 16:02 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγγαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί-Λουτρό και Κουλούρα.

• 16:59 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι και Μελισσά.

• 17:18 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή».

2.806 οι διασώσεις συνολικά

Σε 350 διασώσεις έχουν προχωρήσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 19:00 περίπου το απόγευμα του Σαββάτου.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) έως τις 7 το πρωί του Σαββάτου (9/9) έχουν πραγματοποιηθεί 2.806 διασώσεις πολιτών ενώ έχουν καταγραφεί 7.700 συμβάντα.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι συνεχείς και αδιάλειπτες είναι οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για διασώσεις πολιτών καθώς επίσης και με drone για παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024