Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αρτοποιός για Λάρισα: Αγωνία για τον Πηνειό - Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές

Αρτοποιός για Λάρισα: Αγωνία για τον Πηνειό – Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές

Την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην πλημμυρισμένη Λάρισα περιγράφει ο Γιάννης Αρτοποιός στο in

Δραματικές είναι οι εξελίξεις από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθώς ο κίνδυνος από την υπερχείλιση του Πηνειού παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις από την κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα (9/9) εστάλη μήνυμα του 112 σε δεκάδες οικισμούς της Λάρισας και της Μαγνησίας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από τις Αρχές. Εγκαταλείπουν συνεχώς τα σπίτια τους οι κάτοικοι, ενώ οι διασώστες πάνω σε βάρκες ψάχνουν πόρτα – πόρτα για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους.

Μεταξύ άλλων και δεκάδες εθελοντές μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε να προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, βρίσκεται στις πλημμυρισμένες συνοικίες της Λάρισας και περιγράφει στο in την κατάσταση που επικρατεί εκεί αυτή την στιγμή.

«Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέρα και νύχτα»

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται η Λάρισα έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Πυροσβεστική και στρατός δίνουν μάχη με το χρόνο

«Οι πράξεις των συναδέλφων μου είναι συγκινητικές. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέρα και νύχτα. Πάμε παντού και σε ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο κ. Αρτοποιός.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις στιγμές που περνάνε οι πυροσβέστες διασώστες: «Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές, μεγάλες δυσκολίες αλλά ευτυχισμένες στιγμές όταν τους βλέπουμε σώους και αβλαβείς τους ανθρώπους αυτούς σε ένα πολύ ορμητικό ποτάμι. Νομίζω είναι μοναδικές οι στιγμές».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ρωτήθηκε αν υπάρχει αισιοδοξία για τη στάθμη του Πηνειού, καθώς και πώς θα εξελιχθεί η νύχτα.

«Υπάρχει μια ροή πολύ μεγάλη σε πολύ υψηλή στάθμη του ποταμού. Όσο και να είναι, εμείς θα μπούμε μέσα, με ρίσκο πολλές φορές, και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», υπογράμμισε.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024