Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιμάνι του Πειραιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Αντώνη – Πέταξαν λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκε

Λιμάνι του Πειραιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Αντώνη – Πέταξαν λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκε

Πετώντας λευκά λουλούδια θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Η δολοφονία του 36χρονου Αντώνη συγκλονίζει το Πανελλήνιο καθώς η αδιαφορία και οι εγκληματικές ενέργειες του πληρώματος του Blue Horizon, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατό του, προκαλούν οργή.

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η δολοφονία του 36χρονου πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν λάβει μέρος στο Ηράκλειο, το Λασίθι, τον Πειραιά και την Πάτρα.

«Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή; Η σήψη του συστήματος γεννά αποστροφή».

Την Παρασκευή το απόγευμα μία νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα, στην πύλη Ε3 για τη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το σωματείο ΠΕΜΕΝ–ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, φοιτητικοί σύλλογοι από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι παρευρισκόμενοι μάλιστα, πέταξαν λευκά λουλούδια στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο νεαρός άνδρας.

Δείτε το βίντεο

Με πανό στα χέρια θέλησαν να δηλώσουν την αποστροφή τους στο έγκλημα και να διαμαρτυρηθούν.

«Στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, θυσία η ανθρώπινη ζωή», είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά πανό που κρατούσαν οι παρευρισκόμενοι.

Διαμαρτυρία μέσα σε πλοίο της Blue Star στη Σύρο

Την ίδια ώρα, και δεκάδες πολίτες στη Σύρο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Αντώνη το μεσημέρι της Παρασκευής.

@kondylas_m Οι διαδηλωτές μπαίνουν στο Blue Star για τον Αντώνη .. 🙏🏻 #syros #mobilization #demonstration #antonis #death #ship #bluestar #port #cyclades24 #kondylas #foryou ♬ original sound – Μιχάλης Κονδύλας

Συγκεκριμένα, κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, ακριβώς έξω από τον καταπέλτη εισόδου, του οχηματαγωγού επιβατηγού πλοίου Blue Star Paros.

@kondylas_m Πανό κατά της Blue Star στο λιμάνι της Σύρου .. 😳 #syros #mobilization #demonstration #antonis #death #ship #bluestar #port #banner #cyclades24 #kondylas #foryou ♬ original sound – Μιχάλης Κονδύλας

Συγκλόνισαν οι επικήδειοι στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης, κηδεύτηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, o Αντώνη Καρυώτης.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν οι επικήδειοι που εκφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του 36χρονου Αντώνη.

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι με μιας όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία», τόνισε ο κ. Ζερβός και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί γιατί ήξερε ότι εκεί που θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών αρχών να ελέγχουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρόν».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024