Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμορφωτική Διημερίδα Διευθυντών/-ντριών σχολείων αρμοδιότητας Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Επιμορφωτική Διημερίδα Διευθυντών/-ντριών σχολείων αρμοδιότητας Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε πως η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν, είναι και θα είναι υψηλής προτεραιότητας στόχος.

Στην Επιμορφωτική Διημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής, για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της παραβρέθηκε την Τετάρτη 6-9-2023 η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Στην παρέμβασή της η κα. Αντωνάκου, εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή της σε αυτήν την πολύ σημαντική ημερίδα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τα διοικητικά και οργανωτικά θέματα λειτουργίας των σχολείων και αναφέρθηκε στις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, με μοναδικό στόχο την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των γραφείων εκπαίδευσης και των σχολείων.

Η Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε ότι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν, είναι και θα είναι υψηλής προτεραιότητας στόχος για την Περιφέρεια Αττικής και την ίδια προσωπικά.

Έθεσε υπόψη των παρευρισκόμενων στοιχεία για ενέργειες που αφορούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής όπως η μεταφορά μαθητών το κόστος της οποίας το σχολικό έτος 2022-2023  προσέγγισε τα 2.500.000 €, η μίσθωση και τα λειτουργικά έξοδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ξεπέρασαν τις 250.000 € και αναφέρθηκε τόσο στην προσπάθεια μίσθωσης νέων σύγχρονων και λειτουργικών γραφείων αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικές μονάδες, όπου ήδη έχουν ενταχθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000 € και αναμένονται και νέες εντάξεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμων και εκπαιδευτικής κοινότητας για τη διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για τους μαθητές,  τονίζοντας ότι τον πιο ουσιαστικό ρόλο στην όλη διαδικασία, αυτόν που καθορίζει εάν θα έχουμε αύριο υπεύθυνους και άξιους ανθρώπους, με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, τον έχουν οι εκπαιδευτικοί.

Κλείνοντας με μεγάλη χαρά ως πρώην Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης ανακοίνωσε την από κοινού με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύσιο Αναστασόπουλο ανάληψη πρωτοβουλίας για την παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων στους μαθητές των  σχολείων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά & Νήσων από διακεκριμένους αθλητές.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024