Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» - Έκανε «περιπολίες» με αστυνομικό φάρο

Συνελήφθη «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» – Έκανε «περιπολίες» με αστυνομικό φάρο

Ο 45χρονος συνελήφθη στην Χαλκιδική, έπειτα από ανάρτηση ενός βίντεο στο διαδίκτυο

Στη σύλληψη ενός 45χρονου προχώρησε η Αστυνομία στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, μετά από την ανάρτηση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο εμφανιζόταν ως μέλος των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» να πραγματοποιεί… «περιπολίες» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με υποτιθέμενα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο, διάρκειας άνω των 3 λεπτών, αναρτήθηκε στο λογαριασμό του τον περασμένο Αύγουστο και αναπαρήχθη από άλλους χρήστες. Ο 45χρονος εμφανιζόταν μπροστά σε έξι Ι.Χ., έχοντας τοποθετήσει σε αυτά φάρους σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Η απίστευτη ανάρτηση συνοδεύεται από αντίστοιχου θράσους εκφράσεις, όπως: «Έχετε καταλάβει πόσο εύκολο είναι να καταλάβουμε την Ελλάδα», «Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε έλεγχο από το πρωθυπουργικό γραφείο μέχρι το οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, στρατόπεδο κλπ αν κάνουν τη δουλειά τους σωστά», «Όποιος δεν κάνει την δουλειά του σωστά και ό,τι ορίζει το Σύνταγμα, τότε τον τελειώνουμε»!

«Η χώρα είναι δική μας»

Και συνεχίζει: «Και ας έρθει ο οποιοσδήποτε αστυνομικός να μας πει για πρόστιμα για τους φάρους – η χώρα είναι δική μας»…

Το βίντεο αυτό, μαζί με την προκλητική ανάρτηση φυσικά, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με αποτέλεσμα την σύλληψη του 45χρονου.

ΙΧ αυτοκίνητο με αστυνομικό φάρο και «σήμα»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο επιστάμενης έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απειλής διάπραξης αδικημάτων – εγκλημάτων δημόσια και μέσω διαδικτύου και συμμετοχή σε αυτήν», «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δημόσια και μέσω διαδικτύου, τετελεσμένη και σε απόπειρα», «Αντιποίησης δημόσιας υπηρεσίας τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού», «Παράνομης βίας σε απόπειρα και κατά συρροή» και παράβασης του «Νόμου περί όπλων».

Η δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής παραγγελίας των Εισαγγελικών Αρχών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από την υποβολή προανακριτικού υλικού της επιληφθείσας Υπηρεσίας με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Σε αυτό περιλαμβανόταν βίντεο αναδημοσιευμένο από το προφίλ του συλληφθέντα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου και στο οποίο διαπράττεται μέρος των παραπάνω αναγραφόμενων αδικημάτων.

Τι κατέσχεσε η Αστυνομία από αυτοκίνητο του 45χρονου

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (06-09-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) φάρος αυτοκινήτου,
(1) μαχαίρι (αναδιπλούμενος σουγιάς),
(1) ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες,
(1) φορητή μεγαφωνική εγκατάσταση και
Διάφορα αυτοκόλλητα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να είπε ότι ο φάρος και ο σουγιάς βρέθηκαν στην κατοχή του επειδή δραστηριοποιείται εθελοντικά στην πυρασφάλεια, ενώ απολογήθηκε ότι δεν είχε πρόθεση να υποκαταστήσει με τις ενέργειές του την ΕΛ.ΑΣ. και ότι θα «κατεβάσει» το επίμαχο βίντεο.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024