Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κινδυνεύουμε να πνιγούμε, το νερό είναι πάνω από ένα μέτρο» – Αποκλεισμένοι κάτοικοι στην Καρδίτσα

«Κινδυνεύουμε να πνιγούμε, το νερό είναι πάνω από ένα μέτρο» – Αποκλεισμένοι κάτοικοι στην Καρδίτσα

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel στους κατοίκους της κεντρικής Ελλάδας.

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει τη χώρα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα και ολοκληρωτικές καταστροφές σε αρκετές περιοχές, κυρίως της κεντρικής Ελλάδας.

Δρόμοι πλημμυρισμένοι, περιοχές «πνιγμένες» στο νερός και κάτοικοι να βλέπουν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στο έλεος της κακοκαιρίας, με τους κατοίκους να αναμένουν με αγωνία να κοπάσει το φαινόμενο, ώστε να μπορέσουν σε πρώτη φάση να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί και στη συνέχεια να ανακάμψουν.

Ειδικότερα, σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας το νερό ξεπέρασε το 1 μέτρο, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να βρεθούν σε ταράτσες, αυτοκίνητα και λεωφορεία προκειμένου να σωθούν.

Όλη η γειτονιά σε μια ψηλή οικοδομή για να σωθεί

Ένας από αυτούς, ο κ. Τάσος από τον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι από τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 03:40 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρα νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά.

«Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές», συνέχισε ο κ. Τάσος.

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είναι άμεση η ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μ. νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τάσος.

Μήνυμα του 112

Οι κάτοικοι του Παλαμά έλαβαν και μήνυμα από το 112, καθώς ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024