Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW ID.3 GTX: Η εκπλήρωση μιας σπορ υπόσχεσης

VW ID.3 GTX: Η εκπλήρωση μιας σπορ υπόσχεσης

To μικρότερο ηλεκτρικό VW ανανεώθηκε πρόσφατα και πλέον ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια ισχυρότερη πιο σπορ προσανατολισμού έκδοση με δύο κινητήρες

Φωτογραφίες: Automedia

To ID.3 υποδέχτηκε προσφάτως την ανανεωμένη εκδοχή του και πλέον σειρά στα πεδία δοκιμών παίρνει η «hot» έκδοση επιδόσεων GTX η οποία και συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από τον φωτογραφικό φακό, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τα όσα είχαν αφήσει να εννοηθούν με πλείστες αφορμές κορυφαία στελέχη της γερμανικής φίρμας.

Εξάλλου, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν η γερμανική φίρμα είχε δημιουργήσει και ένα ανάλογο απολύτως λειτουργικό concept car με την ονομασία ID.X εν είδει προπομπού της έκδοσης παραγωγής. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του επίμαχου πρωτότυπου η VW είχε επιλέξει ένα δικινητήριο set-up με συνδυαστική ισχύ 330 ίππων και μια μπαταρία 77 KWh. Τις προδιαγραφές του πρωτοτύπου συμπλήρωνε μια αγωνιστικού τύπου ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα coilover αμορτισέρ τα οποία όμως, για ευνόητους λόγους κόστους και πολυπλοκότητας, δεν αναμένεται να εφοδιάζουν την έκδοση παραγωγής.

Αντιστοίχως οι πρώτες εικόνες της έκδοσης παραγωγής ως δοκιμαστικού πρωτότυπου προδίδουν μια πιο ήπια προσέγγιση σε σχεδιαστικό επίπεδο σε σχέση με το concept car, αλλά εφάμιλλη με τα υπόλοιπα γνωστά GTX. Αναμενόμενα, το ID.3 GTX υιοθετεί όλες τις νέες αισθητικές παρεμβάσεις που εμφανίστηκαν στην τελευταία εκδοχή του ID.3 με την διαφορά των πιο σπορ προφυλακτήρων, τις ανάλογου ύφους εισαγωγή αέρα ενώ στο τελικό προϊόν αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και ένα νέο σετ τροχοί με σπορ μοτίβα.

Υπό το σκεπτικό της πρόσφατης ανανέωσης του ID.3, η έκδοση GTX αναμένεται να επωφεληθεί από την νέα και μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment, διάστασης 12,9 ιντσών με βελτιωμένη λειτουργικότητα ενώ τον ρόλο του πίνακα οργάνων αναλαμβάνει ψηφιακή οθόνη 5,3 ιντσών.

Σε επίπεδο κινητήριου συνόλου το ID.3 GTX θα εφοδιάζεται δεδομένα με δύο μοτέρ τα οποία αναμένεται να εξασφαλίζουν ισχύ πέριξ των 300 ίππων όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες εκδόσεις GTX. Σε κάθε περίπτωση λόγω και του μικρότερου όλων μεγέθους του ID.3, η συγκεκριμένη ισχύς αναμένεται να έχει και ως αποτέλεσμα υψηλότερες επιδόσεις με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί χρόνο μόλις 6,0 δευτερολέπτων.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και μένει να αποδειχθεί είναι κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα τα διακριτικά GTX να αντικατασταθούν από τα GTI καθώς όπως άφησε να διαφανεί η VW από την έκθεση του Μονάχου με το πρωτότυπο ID. GTI, μια σπορ παραλλαγή του επικείμενου ηλεκτρικού ισοδύναμου του Polo, προοδευτικά τα ιστορικά αυτά διακριτικά θα αντικαταστήσουν την ονομασία GTX στις ηλεκτρικές εκδόσεις επιδόσεων της γερμανικής φίρμας ενώ όπως έχει δηλώσει η VW, στο μέλλον θα υπάρξουν και ακόμα πιο σκληροπυρηνικές R εκδόσεις με εφαλτήριο την επόμενη και αμιγώς ηλεκτρική νέα γενιά του Golf.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024