Σεργκέι Σοϊγκού: «66.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί κατά την αντεπίθεση» – Αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υπολόγισε χθες Τρίτη ότι ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί 66.000 απώλειες αφότου άρχισε η πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή του πριν από κάπου τρεις μήνες, με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών τα οποία έχουν κυριεύσει οι δυνάμεις της Ρωσίας.
Ανέφερε ακόμη ότι η Ουκρανία έχει χάσει κάπου 7.600 οπλικά συστήματα και πρόσθεσε πως «σε καμιά από τις κατευθύνσεις [επίθεσης] οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν πέτυχαν τον στόχο τους».
Οι αριθμοί που έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.
Το Κίεβο από την άλλη κάνει λόγο για διάσπαση της πρώτης αμυντικής γραμμής των ρωσικών δυνάμεων στη Ζαπορίζια, πέρα από μικρά εδαφικά κέρδη στον νότο, και χαρακτηρίζει πλέον υποσχόμενη την αντεπίθεσή του.
Αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν νωρίς το πρωί για να απωθήσουν αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου μέσω Telegram.
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσαν πως άκουσαν εκρήξεις.
Σχεδόν όλη η ουκρανική επικράτεια τέθηκε σε συναγερμό ενόψει αεροπορικών πληγμάτων περί τις 05:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε μέσω Telegram ότι ρωσικοί πύραυλοι κατευθύνονταν στην πόλη.
- Πού στην Ευρώπη ασφαλίζουν την περιουσία τους έναντι κλιματικών καταστροφών;
- LIVE: Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι
- Τουρκία: Αυτό είναι το «αόρατο» ρήγμα που μπορεί να δώσει τον επόμενο μεγάλο σεισμό
- Κλουζ – Άρης Betsson 111-92: Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο EuroCup με βαριά ήττα
- Η άνοδος του «Μερτσόνι»: Πώς η αναπάντεχη συμμαχία Γερμανίας και Ιταλίας αναδιαμορφώνει την Ευρώπη
- Φορολογικές δηλώσεις: Οι παγίδες στις προσυμπληρωμένες – Τι να προσέξετε

