Σεργκέι Σοϊγκού: «66.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί κατά την αντεπίθεση» – Αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υπολόγισε χθες Τρίτη ότι ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί 66.000 απώλειες αφότου άρχισε η πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή του πριν από κάπου τρεις μήνες, με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών τα οποία έχουν κυριεύσει οι δυνάμεις της Ρωσίας.
Ανέφερε ακόμη ότι η Ουκρανία έχει χάσει κάπου 7.600 οπλικά συστήματα και πρόσθεσε πως «σε καμιά από τις κατευθύνσεις [επίθεσης] οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν πέτυχαν τον στόχο τους».
Οι αριθμοί που έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.
Το Κίεβο από την άλλη κάνει λόγο για διάσπαση της πρώτης αμυντικής γραμμής των ρωσικών δυνάμεων στη Ζαπορίζια, πέρα από μικρά εδαφικά κέρδη στον νότο, και χαρακτηρίζει πλέον υποσχόμενη την αντεπίθεσή του.
Αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν νωρίς το πρωί για να απωθήσουν αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου μέσω Telegram.
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσαν πως άκουσαν εκρήξεις.
Σχεδόν όλη η ουκρανική επικράτεια τέθηκε σε συναγερμό ενόψει αεροπορικών πληγμάτων περί τις 05:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε μέσω Telegram ότι ρωσικοί πύραυλοι κατευθύνονταν στην πόλη.
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442