Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ποντένσε που τον «ψηλώνει» και ένα ρόστερ ικανό για σπουδαία πράγματα

Ο Ποντένσε που τον «ψηλώνει» και ένα ρόστερ ικανό για σπουδαία πράγματα

Αθόρυβα, μεθοδικά, με υπομονή και πλάνο ο Ολυμπιακός δημιούργησε ένα δυνατό ρόστερ με την μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε να κλείνει ένα ιδανικό καλοκαίρι σε μια χρονιά που μπαίνει με ιδανικές συνθήκες για την επίτευξη των στόχων

Ποιος να το έλεγε στον «θεούλη» που αποφάσισε να «βαφτίσει» την καταιγίδα που πλήττει την χώρα, Daniel, πως θα γινόταν… viral ελέω Ντάνιελ Ποντένσε. Μια «καταιγίδα» που σαρώνει ήδη το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς με την έλευση του «υδραυλικού» Ποντένσε στον Ολυμπιακό τα δεδομένα αλλάζουν πλέον για τα καλά.

Το ντελίριο ενθουσιασμού που υπήρξε χθες το βραδάκι όταν «έσκασε η βόμβα» του Ποντένσε είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Η τρέλα στα social από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και η βουβαμάρα από την πλευρά των… απέναντι.

Μπορεί ο Ποντένσε να βλέπει τον κόσμο από το 1.66 όμως η μεταγραφή του ψηλώνει κατά πολύ τον Ολυμπιακό. Ένας Ολυμπιακός που είχε ήδη κάνει την δουλειά που έπρεπε αλλά «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Βάλτε και την «τρέλα» του Βαγγέλη Μαρινάκη που ξέρει να «απαντάει» και να αποδεικνύει πως όντως δεν σταματάει να ονειρεύεται και με πράξεις επιδιώκει το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, και κάπως έτσι προέκυψε ο Ποντένσε.

Και πραγματικά είναι στα όρια του αδιανόητου αυτό που συνέβη με έναν ποδοσφαιριστή που έπαιξε με επιτυχία στην Πρέμιερ Λιγκ και στα 27 του χρόνια αποφάσισε να γυρίσει στην ομάδα που τον ανέδειξε, την ομάδα που λάτρεψε.

Είναι περιττό να μπούμε τώρα στην διαδικασία να θυμίσουμε τι σημαίνει Ποντένσε και τι έκανε στην πρώτη του ερυθρόλευκη θητεία. Ένας παίκτη που μετά τον Ζιοβάνι είναι ότι πιο ντελικάτο και φαντεζί πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα.

Και επέστρεψε για να συνεχίσει την δουλειά που ξεκίνησε, σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός δημιουργεί από την αρχή μια ομάδα ικανή για σπουδαία πράγματα. Το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γεννάει μεγάλες προσδοκίες. Και είναι αλήθεια πως το πρώτο μικρό δείγμα με τα 4 ευρωπαϊκά ματς και τα 3 της Σούπερ Λιγκ έχει δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό κλίμα.
Ο Ολυμπιακός που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, βγάζει υγεία και έχει λύσεις ικανές να τον οδηγήσουν ψηλά. Οι συνθήκες αναμφίβολα είναι ιδανικές για την χρονιά που έχει ξεκινήσει και η «μπάλα» πλέον βρίσκεται στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που δεν θα έχει… εύκολο έργο.

Το ρόστερ που δημιουργήθηκε θα φέρει «μάχη» για την 11αδα με πλειάδα επιλογών τοπ επιπέδου.

Με Ποντένσε, Σολμπάκεν, Μπιέλ, Φορτούνη, Σκάρπα, Μασούρα, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μπρίνιτς, Καρβάλιο, Βρουσάι μεσοεπιθετικά ο Μαρτίνεθ μπορεί να κάνει… παπάδες. Με τον Ολυμπιακό να έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεκινήσει να… μετράει από την αρχή επιστρέφοντας στην φυσική του θέση με μια ομάδα που μπορεί να τον πάει στα 100 του χρόνια με τις καλύτερες συνθήκες.

Αλλά βιάζομαι, το ζητούμενο είναι το πώς ο Ολυμπιακός που δημιουργείται θα μπορέσει να βγάλει στο χορτάρι αυτά που μπορεί βάσει των δυνατοτήτων που έχουν οι παίκτες που διαθέτει. Κανείς δεν είναι μελλοντολόγος, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη επιτυχία τι έρχεται όμως δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως ο φετινός Ολυμπιακός σεβάστηκε το ποδόσφαιρο, ακολούθησε τον σωστό δρόμο και με πλάνο, υπομονή, μεθοδικότητα και «κάτω την μπάλα» έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρόστερ. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προσφέρει τα πάντα στον Αντόνιο Κορδόν και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Και τον Ντανιέλ Ποντένσε να έρχεται έτοιμος να μπει και να παίξει κάνοντας ήδη… κεφάλι στους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Και πρώτα-πρώτα στους Χατζισαφί και Ρότα που θα είναι οι πρώτοι που θα τον ζήσουν στην δεύτερη θητεία του με τα ερυθρόλευκα…

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024