Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέσιτς: «Είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη»

Πέσιτς: «Είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σχολίασε την μεγάλη νίκη-πρόκριση της ομάδας του απέναντι στην Λιθουανία.

Η Σερβία κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη-πρόκριση για τον ημιτελικό του Mundobasket 2023 απέναντι στην Λιθουανία.

Πλέον η ομάδα του Πέσιτς περιμένει στον μεγάλο ημιτελικό, τον νικητή της αναμέτρησης του Καναδά και της Σλοβενίας.

Την αναμέτρηση κλήθηκε να σχολιάσει ο προπονητής της ομάδας Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος στάθηκε στην σημασία της νίκης απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, αλλά και στο κίνητρο τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, σπουδαία νίκη, σημαντική νίκη, σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Σεβασμός για τη Λιθουανία, γιατί έκανε καταπληκτικό τουρνουά. Δεν είχα χρόνο για να δω όλους τους αγώνες, για να αναλύσω τα πάντα. Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε απέναντί της.

Ήταν δύσκολο να προετοιμαστούμε, να βρούμε ενέργεια, να συγκεντρωθούμε στην άμυνα. Το κάναμε απόψε. Αν παίζεις στην Ευρωλίγκα ή στις διεθνείς διοργανώσεις, έχεις 3-4 μέρες για να βρεις ενέργεια και δυναμισμό, συγκέντρωση. Αν όμως παίζεις ανά δύο ημέρες, είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις.

Είχαμε κίνητρο, το μότο μας είναι «ένας για όλους και όλοι για έναν». Σε τέτοιες καταστάσεις δεν παίζεις όπως θέλεις, πρέπει να είσαι όμως ομάδα. Αν αναλύσεις τον αντίπαλό σου, βλέπεις πώς παίζει πρώτα απ’ όλα στην άμυνα. Στην άμυνα μπορείς να δεις τα πάντα. Ο Βαλαντσιούνας ήταν ο στόχος μας. Αν σταματήσεις τα τρίποντα σε μία τέτοια ομάδα.

Στην πρώτη περίοδο είχαν 5/7 και στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα έβαλαν δύο σουτ. Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να ελέγξεις το ριμπάουντ. Η Λιθουανία ήταν μέχρι τώρα η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά στο ριμπάουντ. Κάποιες φορές η στατιστική μας δίνει τη σωστή πληροφορία.

Είμαστε χαρούμενοι για αυτή την νίκη, όμως από αύριο πρέπει να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλό μας. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε μία ημέρα ξεκούρασης, αυτό θα είναι σημαντικό για εμάς και πνευματικά.

Είναι εύκολο να διδάξεις κάποιους δημοσιογράφους για το μπάσκετ. Ο ρυθμός ήταν πολύ σημαντικός. Δεν μπορείς να παίζεις 40 λεπτά σε ένα στιλ, δεν είναι καλό αυτό.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι άλλο μπάσκετ. Το τρίποντο είναι καλύτερο από το δίποντο, όμως το σημαντικό είναι να ξέρεις να αλλάζεις τον ρυθμό.

Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες φορές τα καταφέρνει ο αντίπαλος. Απόψε τον ρυθμό τον αλλάξαμε με τον Αβράμοβιτς, θέλουμε ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο να ανταποκρίνεται άμεσα».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024