
Vodafone: Το δίκτυο κινητής θα συνδεθεί με τους δορυφόρους της Amazon
Η βρετανική εταιρεία ακολουθεί το παράδειγμα της αμερικανικής Τ-Mobile, η οποία σχεδιάζει να προσφέρει δυνατότητα δορυφορικών κλήσεων σε συνεργασία με το Starlink της SpaceX.
Η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συνεργαστεί με την υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου που σχεδιάζει η Amazon για την παροχή υπηρεσιών 4G και 5G σε δυσπρόσιτες περιοχές.
Η Vodafone ακολουθεί έτσι το παράδειγμα της αμερικανικής Τ-Mobile, η οποία σχεδιάζει να προσφέρει δυνατότητα δορυφορικών κλήσεων σε συνεργασία με την υπηρεσία Starlink της SpaceX.
To Starlink θα χρησιμοποιήσει και η ισπανική εταιρεία κινητής Telefonica, όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.
Το Project Kuiper, η υπηρεσία που σχεδιάζει η Amazon για να ανταγωνιστεί το Starlink, θα επιτρέψει στη Vodafone να συνδέει στο δίκτυό της απομακρυσμένους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης οπτικών ινών ή ασύρματων δικτύων μεγάλης εμβέλειας.
Η Amazon ετοιμάζεται να εκτοξεύσει τους επόμενους μήνες δύο πρωτότυπα των δορυφόρων της και το 2024 θα αρχίσει να θέτει σε τροχιά δορυφόρους παραγωγής. Όπως και στην περίπτωση του Starlink, οι δορυφόροι του Project Kuiper θα κινούνται σε σχετικά χαμηλό ύψος μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων για να προσφέρουν ευρυζωνική πρόσβαση χωρίς καθυστερήσεις.
Η Amazon και η Vodafone δήλωσαν ότι η υπηρεσία προορίζεται για περιοχές χωρίς κάλυψη από επίγεια δίκτυα καθώς και ως εφεδρική σύνδεση για εταιρικούς πελάτες.
Η Vodafone παράλληλα συνεργάζεται με την AST Mobile για την ανάπτυξη δορυφορικού δικτύου που θα εξυπηρετεί οποιαδήποτε συσκευή κινητού τηλεφώνου.
- Το μέλλον είναι εδώ – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει σήμερα το νέο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χάρι Κέιν, ο… τυφώνας: Πέρασε Πελέ, κυνηγά Μέσι-Εμπαπέ και μπήκε στο πάνθεον της Ιστορίας (pics, vids)
- Βίκυ Καγιά: Πώς κινήθηκε για το δημοσίευμα που την ήθελε να χωρίζει με τον Ηλία Κρασσά
- Φλόριντα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για την 31χρονη που κατασπαράχθηκε από αλιγάτορα σε ποτάμι
- Βενεζουέλα: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός 7 ημέρες μετά τους σεισμούς – Πασχίζουν να τον ανασύρουν από τα συντρίμμια
- Ποιοι και πόσα χρωστάνε στην Εφορία – Γιατί δεν προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη






