Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αυξάνονται τα προβλήματα στην εκπαίδευση

ΗΠΑ: Αυξάνονται τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Πώς τα εκπαιδευτικά προβλήματα στις ΗΠΑ αλλάζουν τις εργασιακές συνθήκες

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα των ΗΠΑ είναι η έλλειψη των εκπαιδευτικών. Σε μία προσπάθεια να επιλύσουν το ζήτημα αυτό, οι σχολικές περιφέρειες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν σταδιακά την τετραήμερη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thehill.com, η τάση της τετραήμερης εργασίας έχει αυξηθεί μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών και των σχολείων από τότε που άρχισε ο κοροναϊός, με κάποιους να βρίσκουν πολλά οφέλη από το να έχουν μία παραπάνω ημέρα ρεπό. Στα σχολεία, οι περισσότεροι μαθητές και καθηγητές παίρνουν ρεπό την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, ενώ έχουν ελαφρώς μεγαλύτερες σχολικές ημέρες την υπόλοιπη εβδομάδα για να αναπληρώσουν την ημέρα που λείπει.

Λύση και η μεταφορά εκπαιδευτικών

Η τάση για τετραήμερες σχολικές εβδομάδες είναι εν μέρει μια απάντηση σε πολλαπλά εκπαιδευτικά ζητήματα που αναζωπυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των εκπαιδευτικών και των απουσιών.

Κυβερνήτες σε πολλές πολιτείες στράφηκαν σε δημιουργικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων φέρνοντας εκπαιδευτικούς από άλλες πολιτείες ή ακόμη και βετεράνους για να αναλάβουν τις τάξεις. Η τετραήμερη εβδομάδα έχει εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό σε μικρότερες κοινότητες που παλεύουν με το πρόβλημα.

Οι λόγοι που προτιμάται η τετραήμερη εργασία

«Πολλές μικρές, αγροτικές περιοχές δυσκολεύονται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εκπαιδευτικούς και η θεωρία είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα εκτιμήσουν μια επιπλέον ημέρα που θα μπορούν να περάσουν με τις οικογένειές τους, μια επιπλέον ημέρα που μπορεί να επιτρέψει την προετοιμασία των εκπαιδευτικών, τη βαθμολόγηση και τον προγραμματισμό», δήλωσε ο Aaron Pallas, καθηγητής κοινωνιολογίας και εκπαίδευσης στο Teachers College του Πανεπιστημίου Columbia.

«Ο άλλος λόγος που μερικές φορές επικαλούνται είναι η αύξηση της φοίτησης. Επειδή πολλές από τις περιφέρειες που χρησιμοποιούν την τετραήμερη σχολική εβδομάδα είναι αγροτικές, μπορεί να υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις για τα παιδιά και η μείωση του αριθμού των ημερών περιορίζει τον αριθμό των μεγάλων μετακινήσεων για να πάνε στο σχολείο και για τις σχολικές εκδηλώσεις», πρόσθεσε.

«Θεωρήσαμε ότι θα ήταν σπουδαίο για εμάς να κάνουμε τις Παρασκευές προαιρετικές»

Το Bishop McCort Catholic High School, ένα μικρό ιδιωτικό ίδρυμα στην αγροτική Πενσυλβάνια, ξεκίνησε τις συζητήσεις για την τετραήμερη εβδομάδα πριν από ενάμιση χρόνο και εφαρμόζει την αλλαγή κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Ο διευθυντής Τόμας Σμιθ δήλωσε στο The Hill ότι ένας από τους βασικούς λόγους για την κίνηση αυτή ήταν η προληπτική αποτροπή κάθε ανησυχίας για έλλειψη εκπαιδευτικών, προσθέτοντας ότι η αλλαγή υποστηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων.

Την ημέρα που δεν λειτουργεί το σχολείο, η οποία είναι άλλοτε Παρασκευή και άλλοτε Δευτέρα, το Bishop McCort δίνει άλλες εκπαιδευτικές ευκαιρίες στους μαθητές και προσφέρει στους εκπαιδευτικούς να έρθουν να βοηθήσουν εκείνες τις ημέρες με επιπλέον χρήματα. «Θεωρήσαμε ότι θα ήταν σπουδαίο για εμάς να κάνουμε τις Παρασκευές προαιρετικές για τους μαθητές και να προσφέρουμε αυτό που ονομάζουμε ευκαιρίες εμπλουτισμού ή εμπλουτιστικές Παρασκευές για τα παιδιά μας», δήλωσε ο Smith.

«Για παράδειγμα, έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες με τοπικά πανεπιστήμια που θα έρχονται στο σχολείο μας τις Παρασκευές και θα παρέχουν ευκαιρίες εμπλουτισμού για το κολέγιο στα παιδιά μας … Έχουμε μαθήματα πτήσης με drone και κατασκευής drone που θα προσφέρουμε στους μαθητές μας. Έχουμε ένα μάθημα θαλάσσιας βιολογίας που θα προσφέρουμε», πρόσθεσε.

Παρατεταμένες ανησυχίες

Υπάρχουν, ωστόσο, παρατεταμένες ανησυχίες σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αποβολή μιας ημέρας στην τάξη, συμπεριλαμβανομένων των γονέων που αγωνίζονται να βρουν φροντίδα για τα παιδιά και να δώσουν γεύματα στους πεινασμένους μαθητές.

«Έχω δει κάποιες περιφέρειες που διαθέτουν παιδική φροντίδα, αλλά οι γονείς πρέπει να πληρώνουν γι’ αυτήν, περίπου 30 δολάρια την ημέρα, και αυτό είναι ένα πραγματικό άμεσο κόστος για τους γονείς», δήλωσε ο Pallas. Δεν είναι επίσης σαφές πώς θα επηρεάσουν οι επιπλέον μακρές σχολικές ημέρες τους μαθητές, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στην τάξη συγκεκριμένο αριθμό ωρών για να ανταποκρίνονται στις κρατικές απαιτήσεις.

«Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι τα παιδιά φθείρονται από τις μεγάλες σχολικές ημέρες, ιδίως για τα μικρότερα παιδιά, οι μεγάλες σχολικές ημέρες προκαλούν την προσοχή τους», δήλωσε ο Pallas. Η πραγματική δοκιμασία θα είναι το πώς η τετραήμερη εβδομάδα θα επηρεάσει τους μαθητές ακαδημαϊκά, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία σχετικά με την επίδρασή της στη μάθηση.

«Νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα αυτό να συνεχιστεί για λίγο καιρό, ειδικά όσο δεν έχουμε στοιχεία για το ποιες είναι οι ακαδημαϊκές συνέπειες. Αλλά αν αρχίσουμε να μαθαίνουμε ότι τα ακαδημαϊκά οφέλη είναι πραγματικά μειονεκτήματα και αν δεν υπάρχει πραγματικά σημαντική εξοικονόμηση κόστους – αυτό πιθανότατα θα επιβραδύνει τη δυναμική», δήλωσε ο Pallas.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024