Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητά τηλέφωνα: Ποια είναι η πρώτη πόλη που απαγορεύει τη χρήση τους στα μικρά παιδιά

Κινητά τηλέφωνα: Ποια είναι η πρώτη πόλη που απαγορεύει τη χρήση τους στα μικρά παιδιά

Οι γονείς σε αυτήν την πόλη συμφώνησαν να μην αγοράσουν smartphones στα παιδιά τους μέχρι να πάνε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ποια είναι αυτή;

Το να μην ενδώσουν οι γονείς στις συνεχείς απαιτήσεις των μικρότερων παιδιών τους για ένα smartphone, είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που αντιμετωπίζουν.

Οι γονείς όμως, στην Ιρλανδία αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν τα παιδιά τους να περάσουν τα πιο δημιουργικά τους χρόνια κολλημένα σε μια οθόνη κινητού.

Γι’ αυτό οι γονείς της πόλης Greystones κινητοποιήθηκαν αμέσως. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συμφωνούν πως τα παιδιά τους δεν πρέπει να έχουν smartphones μέχρι να φοιτήσουν στο Γυμνασίου.

Πρόσφατα στοιχεία από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Ofcom δείχνουν ότι το 20% των παιδιών, ηλικίας τριών ετών, έχουν smartphones.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 55%, μεταξύ των ηλικιών οκτώ και 11 ετών.

Η έρευνα της The Sun

Σύμφωνα με τη The Sun, όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, συμφώνησαν να απαγορεύσουν στα παιδιά να φέρνουν μαζί τους τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας, επισκέφτηκε την πόλη Greystones και μιλώντας με τους γονείς, διαπίστωσε πως ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να ακολουθήσουν τη πρωτοποριακή απόφαση των δημοτικών αρχών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων:

«Έχω άλλα τρία χρόνια για να μην αγοράσω smartphone στην κόρη μου. Υποθέτω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θα ένιωθαν πίεση να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο στο παιδί τους επειδή το έχουν οι συνομήλικοί τους. Ωστόσο, όσα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κινητό, τόσο πιο εύκολη είναι η κατάσταση για τους γονείς», ανέφερε η μητέρα Σάνια Σούμπερτ.

Η μητέρα Κάρολάιν Νόλαν συμφώνησε, επίσης, να μην αγοράσει στους γιους της smartphone μέχρι να τελειώσουν το δημοτικό, να φθάσουν δηλαδή στην ηλικία των 12 ετών.

«Ως οικογένεια, έχουμε ξεκαθαρίσει στα παιδιά μας ότι δεν θα έχουν τηλέφωνα μέχρι το τέλος του δημοτικού. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ αυστηροί».

Και άλλες πόλεις στην Ιρλανδία εξετάζουν την εφαρμογή παρόμοιας πολιτικής, σύμφωνα με την «The Sun», βλέποντας τα θετικά αποτελέσματα της ιδέας που είχαν οι γονείς στην πόλη Greystones.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024