Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βullying στα σχολεία: «Πώς ο γιος μου από θύμα έγινε θύτης», αποκαλυπτική μαρτυρία

Βullying στα σχολεία: «Πώς ο γιος μου από θύμα έγινε θύτης», αποκαλυπτική μαρτυρία

«Δεν έχουν όριο, δεν ξέρουν που σταματάει αυτό και ξαφνικά γίνεται το bullying», αναφέρει ο πατέρας για τα όσα έζησε ο γιος του

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενα bullying στα σχολεία. Λίγες μάλιστα μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και οι μαθητές επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, συγκλονίζουν οι περιγραφές ενός πατέρας για τα όσα έζησε ο γιος του στο σχολείο από τους συμμαθητές τους.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία πατέρα που εξηγεί πως το παιδί του από θύμα έγινε θύτης σε υπόθεση σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο.

«Ήταν ένα παιδάκι αδύναμο, μικρό, μικροκαμωμένο με γυαλάκια. Από το Δημοτικό είχαμε αντιμετωπίσει την σκληρότητα των παιδιών, που λέμε ότι υπάρχει στο σχολείο», είπε αρχικά ο πατέρας και εξήγησε: «Όλοι οι γονείς το έχουν αντιμετωπίσει. Τα παιδιά είναι σκληρά το ξέρουμε. Διάφορες κοροϊδίες, σπρωξίματα. Είχε δεχτεί ο γιος μου bullying στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

«Από το λεκτικό με το «γιαλάκια, κοντούλη, χαζέ» στη συνέχεια περάσαμε στο σωματικό Bulliying. Από το Γυμνάσιο και μετά βρέθηκαν κάποια παιδιά από τη γειτονιά μεγαλύτερα που τον προστάτευαν. Δηλαδή, έλεγαν στα άλλα παιδια;»Μην τον πειράξεις αυτόν είναι δικός μου». Δηλαδή είχαμε φθάσει και σε αυτό το σημείο στα σχολεία.
Κάποια παιδιά να μην πειράζουν γιατί υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο παιδί που του λέει «Τον ξέρω, μην τον πειράξεις, θα έχεις να κάνεις μαζί μου»».

«Το θέμα είναι ότι αυτό πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και μετά στο Λύκειο βλέπουμε ότι τα παιδιά αυτά αναγκάζονται να ενταχθούν σε κάποιες παρέες και να φερθούν ανάλογα. Και με τα ερεθίσματα που έχουν τη σημερινή εποχή, από τηλέφωνα ή από παρέες, οτιδήποτε, χάνουν το μέτρο».

«Δεν έχουν όριο, δεν ξέρουν που σταματάει αυτό και ξαφνικά γίνεται το bullying πολύ άσχημο και μπορεί να γίνουν πράγματα που μπορεί να τους οδηγήσουν σε καταστάσεις που αντιμετωπίζονται ποινικά», κατέληξε ο πατέρας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024