Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο πιο καλός ο φοιτητής: Τα tablet που θα απογειώσουν την εξεταστική

Ο πιο καλός ο φοιτητής: Τα tablet που θα απογειώσουν την εξεταστική

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα tablets για αποδοτικό διάβασμα σε όλο το εξάμηνο!

Τα tablet έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και για πολύ καλό λόγο. Πρόκειται για την… «ενδιάμεση» συσκευή ανάμεσα στο smartphone και το laptop, συνδυάζει τις πιο πρακτικές λειτουργίες τους και είναι αποδοτικό για κάθε δραστηριότητα από το διάβασμα για την εξεταστική (ιδανικά και για όλο το εξάμηνο) έως και για το διάλειμμα με scroll στα social media.

Στα πολλά του καλά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι το έχεις πάντα και παντού μαζί σου, δίχως να σε βαραίνει. Επειδή όμως, κυκλοφορούν πολλά και με διαφορετικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να μελετήσεις το ζήτημα λίγο παραπάνω για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη επιλογή, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο δυνατά tablet για κάθε τύπο φοιτητή και θα τα βρεις σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε tablet. Θα το παραλάβεις εύκολα στην πόρτα σου στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τώρα μάλιστα μπορείς να επωφεληθείς σε κάθε σου αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σου με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Κορυφαίες Samsung επιλογές

Με λεπτό σχεδιασμό, ατελείωτη ψυχαγωγία και εξαιρετική απόδοση, το Samsung Galaxy Tab A7 σου προσφέρει απλόχερα όλα όσα αναζητάς σε ένα tablet. Με μόλις 7 mm πάχος (247.6 x 157.4 x 7 mm) και 476 g βάρος, είναι σχεδιασμένο για να το έχεις πάντα μαζί σου.

Κάνε streaming ή browsing στην οθόνη των 10,4 ιντσών, δες ή γύρισε εσύ ένα βίντεο ή απάντησε στα emails σου από οπουδήποτε. Είναι εξοπλισμένο με έναν δοκιμασμένο επεξεργαστή, τον Snapdragon 662 (11 nm).

Οι 8 πυρήνες σε συνδυασμό με την GPU Adreno 610, σου δίνουν την ευχέρεια να απολαύσεις σειρές, παιχνίδια και πλοήγηση στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες και χωρίς ενοχλητικές διακοπές ή παγώματα της οθόνης.

Και με μπαταρία 7.040 mAh, μπορείς να παίξεις games χωρίς διακοπή, να κάνεις binge σε σειρές και να έχεις το tablet σου πάντα «ετοιμοπόλεμο».

Το Samsung Galaxy Tab A8 έχει σχεδιαστεί για την πιο συναρπαστική εμπειρία προβολής, είτε διαβάζεις είτε απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου σειρές. Η ευρεία οθόνη 10,5 ιντσών, με συμμετρικό πλαίσιο, έχει μόνο 10,2 χιλιοστά, ώστε να μπορείς να παραμένεις πλήρως βυθισμένος στο περιεχόμενο στην οθόνη.

Είναι εξοπλισμένο με  με τον 8πύρηνο επεξεργαστή Tiger T618 στα 12nm με 2 x 2.0 GHz Arm Cortex-A75 και 6 x 1,8 GHz Arm Cortex-A55 μαζί με την κάρτα γραφικών GPU Mali G52 MP2. Έτσι είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια πρόκληση χωρίς να εξαντλήσει την ταχύτητα ή την μπαταρία.

Τα τετραπλά του ηχεία και το Dolby Atmos , θα σου προσφέρουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι ή το κρεβάτι του σπιτιού σου.

Τα τέσσερα ηχεία που τροφοδοτούνται από ήχο surround Dolby Atmos, θα αναβαθμίσουν την ψυχαγωγική εμπειρία σου αποκαλύπτοντας κάθε λεπτομέρεια του ήχου με εξαιρετική καθαρότητα και βάθος.

Με λεπτότερο πλαίσιο 8.95mm, με αναλογία οθόνης με σώμα 83%, ρεαλιστικά χρώματα και ανάλυση WQXGA για να βλέπεις ακόμα περισσότερα, το Samsung Galaxy Tab S8 χαρίζει την απόλυτη εμπειρία θέασης αλλά «στήνει» και το σκηνικό για αποδοτικό διάβασμα ανά πάσα στιγμή.

Προσφέροντας έως και 24% υψηλότερες επιδόσεις σε επίπεδο CPU και έως 52% υψηλότερες επιδόσεις σε επίπεδο GPU, o Snapdragon 8 Gen 1 που διαθέτει, εγκαινιάζει μία νέα εποχή επεξεργαστικής ισχύος, βελτιώνοντας την απόδοσή και την κατανάλωση ισχύος.

Τα παιχνίδια επιπέδου τρέχουν γρήγορα και ομαλά, ενώ διευκολύνει και το multitasking ανάμεσα σε διαφορετικές εφαρμογές για να μπορείς να τα κάνεις όλα χωρίς κολλήματα.

Θα περάσουν ώρες μέχρι να χρειαστεί να φορτίσεις τη μεγάλη μπαταρία του, αρκετές για binge-watching αγαπημένων σειρών, μεγάλης διάρκειας βιντεοκλήσεις και συνεντεύξεις.

Οι pro επιλογές της Apple

Το iPad Pro 2022 έρχεται με εντυπωσιακές επιδόσεις. Υποστηρίζει προηγμένη εμπειρία χρήσης hover με το Apple Pencil για μεγαλύτερη ακρίβεια, ταχύτατη ασύρματη σύνδεση και πανίσχυρες λειτουργίες στο iPadOS 16.

Είναι εξοπλισμένο με  εκθαμβωτική οθόνη Liquid Retina XDR με ProMotion, τεχνολογία True Tone, P3 ευρεία γκάμα χρωμάτων, Face ID για ασφαλή έλεγχο ταυτότητας και σύστημα ήχου με 4 ηχεία.

Επιπλέον, διαθέτει Ultra Wide μπροστινή κάμερα 12MP με Center Stage, αλλά και LiDAR Scanner για εντυπωσιακές εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Νέες καινοτόμες λειτουργίες παραγωγικότητας και νέοι τρόποι συνεργασίας σε περιμένουν στο λειτουργικό iPadOS 16, συμπεριλαμβανομένου του Stage Manager.

Το iPad Mini 2021 είναι μικρό, βολικό και κυρίως πανίσχυρο. Η Apple δεν κάνει συμβιβασμούς και έχει εξοπλίσει το iPad mini με τον νέο επεξεργαστή A15 Bionic, που έχει 40% επιπλέον επεξεργαστική δύναμη.

Είτε τροποποιείς μια φωτογραφία στο Photoshop είτε απλώς βλέπεις εκείνη την παρουσίαση από την διάλεξη νωρίτερα, Α15 Bionic έχει το κάτι παραπάνω από πλευράς ισχύος. 

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει εκείνη η ιδέα που θα λύσει το πρόβλημα ενώ και η ενέργεια για διάβασμα έρχεται μερικές φορές στα πιο αναπάντεχα μέρη. Το Apple Pencil κολλάει μαγνητικά πάνω στην πλευρά του iPad mini, ώστε να το έχεις ετοιμοπόλεμο. Και έτσι μπορείς να μετατρέψεις τη συσκευή σου σε σημειωματάριο.

Ακόμα και εκείνες τις μέρες της εξεταστικής που ξεκινάς το διάβασμα από πολύ νωρίς το πρωί και τελειώνεις αργά το βράδυ, το tablet σου δεν θα σε προδώσει, μιας και η μπαταρία του αντέχει μια ολόκληρη ημέρα.

Με το iPad Air 2022 θα ξεπεράσεις τα όρια της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας σε μια φορητή σχεδίαση.

Έρχεται εξοπλισμένο με οθόνη Retina 10.9” για μια καθηλωτική οπτική εμπειρία και μέσω αυτής παρακολουθείς διαλέξεις απομακρυσμένα, κάνεις βιντεοκλήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία.

Πρόκειται για ένα λεπτό  και ισχυρό τάμπλετ, διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα, για να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει. . Επίσης, είναι κατάλληλο για χρήση τόσο για να κρατάς σημειώσεις από κάποια διάλεξη στη σχολή σου, όσο και για να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια σε αυτό.

Το πληκτρολόγιο με το οποίο είναι συμβατό το iPad Air 2022, το μετατρέπει σε έναν μίνι υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας το, θα μπορείς να πληκτρολογείς με μεγαλύτερη ευκολία τις σημειώσεις, τις σκέψεις σου και ό,τι άλλο επιθυμείς. Όσο για το στυλό, είναι αρκετά βοηθητικό για να γράφεις πάνω στην οθόνη του τάμπλετ και να κρατάς επιτόπου σημειώσεις σε μια παρουσίαση.

Τα πρακτικά tablet της Xiaomi

Ιδανικό τόσο για το διάβασμα όσο και για την διασκέδαση το Xiaomi Pad 5 έχει έρθει για να απογειώσει την εργασιακή σου εμπειρία αλλά και την ψυχαγωγία σου.  Η μεγάλη οθόνη 11″, ο λεπτός, κομψός σχεδιασμός και η κορυφαία διαμόρφωση εγγυώνται ότι θα καλύψουν τις ανάγκες σου σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων.

Η συσκευή έρχεται εξοπλισμένη με Qualcomm® Snapdragon ™ 860 και οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης 120Hz, καθιστώντας την χρήση του εξαιρετικά ομαλή.

Η εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία 8720mAh (typ) εξαλείφει κάθε ανησυχία που σχετίζεται με τη φόρτιση για να το έχεις μαζί σου διαρκώς και να το χρησιμοποιείς όποτε το χρειάζεσαι.

Και τώρα δεν χρειάζεσαι δύο οθόνες. Χώρισε τη μεγάλη οθόνη στα δύο για ευκολότερη λειτουργία πολλαπλών εργασιών και πιο βολική πρόσβαση  σε όλες τις εφαρμογές σε ένα μέρος, αντί να χρειάζεται να ψάχνεις παντού στην αρχική σου οθόνη.

Με το Xiaomi Redmi Pad μπορείς να κάνεις τα πάντα σε μόνο ένα pad, το οποίο ξεχωρίζει για το κομψό ενιαίο μεταλλικό σώμα (445 γρ. βάρος, 7,05 χιλ. πάχος), με συμμετρικά bezels που το κάνουν να φαίνεται και να είναι εκπληκτικό στη χρήση.

Η οθόνη του έχει ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz, για να έχεις μία ομαλή εμπειρία θέασης. Παράλληλα, διαθέτει πιστοποίηση SGS χαμηλής οπτικής κόπωσης και εκπέμπει χαμηλό μπλε φως με πιστοποίηση TUV Rheinland, για να το χρησιμοποιείς με τις ώρες, χωρίς να κουράζονται τα μάτια σου.

Ο επεξεργαστής του σε βοηθάει να βλέπεις βίντεο, να παίζεις παχνίδια ή να σερφάρεις στο διαδίκτυο με την ταχύτητα που πρέπει, δίχως κολλήματα.

Η μπαταρία του  είναι μεγάλης χωρητικότητας, για να έχεις την ευχέρεια να το χρησιμοποιήσεις όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Όσο για τη γρήγορη φόρτιση 18 W, θα φτάσει στο 100% σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να περιμένεις για ώρες.

Τα τρία δυνατά tablet της Teclast

Το Teclast T40 Pro υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση WiFi, Bluetooth 5.0, GPS και 4G σύνδεση για πρόσβαση στο διαδίκτυο από παντού.

Επιπλέον, διαθέτει δύο κάμερες, στην πίσω και στην μπροστινή πλευρά, και υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο σε ανάλυση 2K.

Εκτός από την εύκολη πλοήγηση στο διαδίκτυο, θα απολαμβάνεις ατελείωτες ώρες gaming αλλά και θα μπορείς να εργάζεσαι σε πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Εάν αναζητάς ένα tablet με μεγάλη οθόνη και υψηλή απόδοση, αλλά και με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω κινητής τηλεφωνίας (4G),  τότε πρόκειται για την ιδανική επιλογή.

Οικονομικό και φορητό, το Teclast P80T απευθύνεται στους φοιτητές που θέλουν εύκολη και γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο, απολαμβάνουν μερικά διαλείμματα gaming και χρησιμοποιούν πιο ελαφριές εφαρμογές γραφείου.

Διαθέτει λεπτό πλαίσιο 6 χιλιοστών, δίνοντας του τη δυνατότητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι.

Έρχεται εξοπλισμένο  με WiFi διπλής ζώνης 2.4G+5G, διαθέτει ταχύτερη και ομαλότερη εμπειρία στο διαδίκτυο ενώ συμπληρώνεται και με το χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth 5.0.

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Allwinner A133 είναι σχεδιασμένος να προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024