Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 83-74: Μεγάλη νίκη και πρόκριση για την Εθνική στο Mundobasket

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 83-74: Μεγάλη νίκη και πρόκριση για την Εθνική στο Mundobasket

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε τη Νέα Ζηλανδία και πέρασε στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ

Η Ελλάδα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη (83-74) επί της Νέας Ζηλανδίας και πήρε το εισιτήριο για την β’ φάση του MundoBasket 2023. Καταπληκτική εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος κατέγραψε νέο ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους αλλά και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη του οποίου τα καλάθια έδωσαν το προβάδισμα στην Εθνική μας.

Σε ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου έβρισκε την Ελλάδα να κυνηγάει από πολύ νωρίς στο σκορ, η ομάδα του Ιτούδη δεν κατάφερε να βρει τον κατάλληλο ρυθμό στην επίθεση και παρά την εξαιρετική απόδοση του Παπαγιάννη κάτω από την ρακέτα, η ευστοχία των Νεοζηλανδών από την γραμμή των 6.25 μ. «πλήγωσε» την αμυντική λειτουργία.

Το σύνολο του Πέρο Κάμερον πίεζε ασφυκτικά στην άμυνα και πολλές φορές στο όριο του φάουλ. Η Εθνική μας δεν βρήκε λύση για το επιθετικό της πρόβλημα και η διαφορά σιγά σιγά ανέβαινε όλο και περισσότερο. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι πρώτες βολές ήρθαν μόλις 1:25 πριντο ημίχρονο, ενώ το εξαιρετικό ποσοστό (7/14, 50%) των Tall Blacks στο τρίποντο παρέμενε ακόμη μεγάλο πρόβλημα και το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 32-43.

Πέρα της σημαντικής παρουσίας του Παπαγιάννη στην άμυνα, στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Παπαπέτρου πέτυχε μερικά σημαντικά καλάθια και κράτησε ζωντανή την Ελλάδα προσπάθεια που θα έκανε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος εμφάνισε ένα άλλο πρόσωπο της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο με τον Δημήτρη Ιτούδη να έχει δώσει σαφή εντολή για περισσότερη πίεση στην άμυνα. Αυτό οδήγησε τους Νεοζηλανδούς να κάνουν 8 λάθη στην τρίτη περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου στο επιθετικό κομμάτι η διαφορά «ροκανίστηκε» μέχρι και στον πόντο (50-51). Όλα οδηγούσαν στην τέταρτη περίοδο η οποία θα καθόριζε ποιος θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Κάμερον ήταν κάπως ασυντόνιστη ξεκινώντας την τελευταία περίοδο επιτρέποντας στην Εθνική μας να επιστρέψει και να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (59-54). Κάπου εκεί Λαρεντζάκης και Παπαπέτρου ανέλαβαν δράση και έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να καταρρίπτει το παλιό του ρεκόρ καριέρας με τους 27 πόντους που πέτυχε. Καταπληκτικό τέλος σε μία παλικαρίσια ανατροπή από το -15 το οποίο μας έδωσε το εισιτήριο για την β΄ φάση του MundoBasket 2023.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024