Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Χαλκίδα

Νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Χαλκίδα

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή των Φύλλων μέχρι την έξοδο στο ποτάμι του Λήλαντα.

Ξεκινάει η κατασκευή του νέου αντιπλημμυρικού έργου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση συμπληρωματικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Φύλλων της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, του Δήμου Χαλκιδέων. Στόχος είναι η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή των Φύλλων μέχρι την έξοδο στο ποτάμι του Λήλαντα, όπως και η κατασκευή συνολικά 30 φρεατίων υδροσυλλογής και άλλων 10 κεντρικών φρεατίων και η σύνδεσή τους με το δίκτυο αποχέτευσης.

Πηγή εικόνας: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: « Εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας επί του ποταμού Λήλαντα. Παράλληλα, χρηματοδοτούμε έργο αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή της κοινότητας Φύλλων. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, αναμένουμε την ταχεία υλοποίηση των εργασιών από τη ΔΕΥΑΧ του Δήμου Χαλκιδέων».

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα τόνισε: «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης στα Φύλλα, που υλοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024