Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Οι μπόρες σαρώνουν τη χώρα - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα

Κακοκαιρία: Οι μπόρες σαρώνουν τη χώρα – Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα

Οι καταιγίδες «χτύπησαν» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λέσβο, Καστοριά ενώ σε αρκετές περιοχές εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε μια σειρά περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά της πόλης, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ενώ πλημμύρισαν και σπίτια με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για απεγκλωβισμούς.

Ενδεικτική της ποσότητας του νερού που έπεσε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, είναι η μέτρηση του meteo στον σταθμό του Επταπυργίου που από τις 02:30 περίπου, οπότε ξεκίνησε η ισχυρή βροχόπτωση, έως τις 09:30 περίπου καταγράφηκαν 84 χιλιοστά υετού.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού και προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη το νερό κάλυψε οχήματα στην Πυλαία ενώ στα δυτικά υπερχείλισε το ρέμα Ξηροποτάμου με τον αντιδήμαρχο Παύλου Μελά, Σ. Λαζαρίδη να υπενθυμίζει ότι πριν από δύο χρόνια θρηνήσαμε θύμα, καθώς συνάνθρωπός μας παρασύρθηκα από τα νερά και τον βρήκαμε κάτω από μία γέφυρα και ζητά να επισπευστούν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

«Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο, που επείγει, είμαστε μέσα στον αστικό ιστό. Όλη την εβδομάδα είχαμε τα ίδια θέματα, σήμερα το βράδυ ήταν τόσο το νερό της βροχής, που δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν, έχουν υπερχειλίσει και οι τρεις γέφυρες εδώ στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Πυλαία, Πηγή φωτό: ομάδα fb Εδώ Πυλαία

Πυλαία. Πηγή: ομάδα fb Εδώ Πυλαία

Πλημμυρισμένα σπίτια, παρασυρμένα οχήματα, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια» και μεγάλες ζημίες έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα από την υπερχείλιση του ρέματος του Ξηροποτάμου στην Πολίχνη.

Μαρτυρία για αγνοούμενο

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, υπάρχει μαρτυρία για έναν αγνοούμενο, γεγονός που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

«Είδανε τρία αμάξια να παρασύρονται από το ρέμα και υπάρχει η μαρτυρία μίας κυρίας ότι της φάνηκε πως το ένα είχε αναμμένα φώτα. Έχω ενημερώσει την Πυροσβεστική» δήλωσε.

«Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τρία οχήματα, τα οποία παρασύρθηκαν. Τα δύο ήταν σταθμευμένα και το τρίτο εθεάθη με αναμμένα φώτα και πιθανόν να είχε άτομο μέσα και να αγνοείται, χωρίς να το έχουμε επιβεβαιώσει ωστόσο» λέει εθελοντής της δασικής προστασίας σε δηλώσεις του.

«Διερευνούμε την περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουμε τα οχήματα, τα οποία παρασύρθηκαν» τόνισε στο GRTimes ο πύραρχος, Σάββας Τσολάκης.

«Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κακό. Στις 2 άρχισε να βρέχει και στις 4 βλέπω από το ποτάμι πολύ νερό. Ένα όχημα πήγε να περάσει, είδα τα φώτα αναμμένα και μετά χάθηκε μέσα στο ποτάμι» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο GRTimes.

300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική «από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 και μέχρι αυτή τη στιγμή το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 300 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί:

25 αντλήσεις υδάτων

2 κοπές δέντρων και

3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο».

Χαλκιδική

Δύσκολη η κατάσταση και στη Χαλκιδική όπου ρέματα υπερχείλισα και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σε κάποια σημεία διακόπηκε η κυκλοφορία εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Καστοριάς

Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε, με αίτημά του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Κορεντσίδης, ύστερα από σχετική συνεννόηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.

Σύμφωνα με σχετική σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, το αίτημα αναφέρεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του δήμου, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην τοπική κοινότητα Κλεισούρας, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Λέσβος: Παρασύρθηκε αυτοκίνητο, μεγάλες καταστροφές σε παραλία

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε από τα ξημερώματα και τη Λέσβο με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στο Πλωμάρι. Στην παραλία Αγίου Ισιδώρου το ποτάμι κατέβασε μεγάλο όγκο νερού με αποτέλεσμα να παρασυρθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην περιοχή αλλά και ξαπλώστρες και ομπρέλες της παρακείμενης επιχείρησης. Ενώ στην περιοχή της Λαγκάδας, επίσης στο Πλωμάρι, φερτά υλικά βρέθηκαν στο οδόστρωμα χωρίς να κλείσει ο δρόμος.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024